’Çay sularının önünün kesilerek gölet yapıldığı’ iddiası

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
’Çay sularının önünün kesilerek gölet yapıldığı’ iddiası
09 Ağu 2023 / Çar 13:54
/ 28 Kez Okundu
| |

Antalya’nın Gazipaşa ilçesindeki Bıçkıcı Çayı’nın sularının, Küçüklü Mahallesi Sarıyer mevkiinde bulunan bir noktadan kesilerek gölet yapıldığı iddia edildi. Çaydan üretim alanlarına su taşıyan kanalların kuruduğunu, ürünlerin susuz kaldığını söyleyen mahalleli, duruma tepki gösterdi.

İlçenin farklı mahallelerinden geçerek Akdeniz’e dökülen Bıçkıcı Çayı’nın sularının, Küçüklü Mahallesi Sarıyer mevkiindeki bulunan bir noktada kesilerek gölet yapıldığı ileri sürüldü. İddiaya göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından iş makineleriyle suyun önü, birbirine yakın 3 noktadan kesildi. Oluşan göletin birinin önünün de su kaçmaması için naylonla kaplandığı görüldü. Çayın Sarıyer mevkiinde aşağıda kalan kısmı kururken, Küçüklü, Aydıncık ve Beyobası mahallelerinde üretim yapan üreticiler sıkıntıya düştüklerini söyledi.
“Çaydan gelen suyu kimsenin sahiplenmeye hakkı” yok diyerek yaşananlara tepki gösteren Küçüklü Mahallesi’nin eski muhtarı Mustafa Oğuz, Tefekli mevkiinde bulunan su kanallarının kuruduğunu, mahallenin bir kısmı ile Aydıncık Mahallesi ve Beyobası Mahallesi’nin tamamında sulama suyu sıkıntısı yaşandığını kaydetti. 1980 yılından bu yana ilk kez su kanalının kuruduğunu söyleyen Oğuz, “Burası, 1980 yılından bu yana sulanan yerler. Ama bu sene çayı tamamen kuruttular. Kimliği belirsiz kişiler, kepçeyle çaya gölet yapıyor, bizler burada susuzluk çekiyoruz. Bağ, bahçe kurudu" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.