Çeşme’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı kutlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çeşme’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı kutlandı
12 Mar 2018 / Pzt 20:14
/ 108 Kez Okundu
| |

Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’nın kabulünün 97

Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı, İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen programla kutlandı.
Çakabey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Ateş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, resmi daire ve okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Hacı Murat-Hatice Özsoy Anadolu Lisesi ve Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz İlkokulu tarafından hazırlanan kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hacı Murat Hatice Özsoy Anadolu Lisesi Müdürü İlhan Bilen yaptı. Okul Müdürü Bilen, "Mustafa Kemal Atatürk, ’Ya istiklal, ya ölüm’ parolasıyla Türk ulusunun umudu ve bağımsızlık yolunda lideri olmuştur. İstiklal Marşı, istiklal ve bağımsızlığımızı kazanmak için canla başla mücadele ettiğimiz bir ortamda yazılmış ve 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif, İstiklal Marşı’na ’Korkma’ seslenişi ile başlar. Buradaki korku ifadesi, sıradan bir korku olmayıp, aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin büyük bir şairin hisli kalbinde terennüm edilmesidir. Bu en olumsuz durumlarda dahi ümitli kalabilmenin ifadesidir. Çünkü esaret de, ümitsizlik de bize yakışmazdı. Ezelden beridir hür yaşamış ve bundan sonra da yaşayacak olan Türk milleti, vatanına ve istiklaline yönelmiş olan bu çılgınca ve hayasızca saldırılara elbette boyun eğmeyecekti. Medeniyeti, yüzlerindeki vahşeti örtmek için bir maske gibi kullanan dönemin süper güçleri, en güçlü silahları ile yurdumuzu işgale yeltenmişler, fakat Türk milleti, çelikleşmiş iradesi ve iman dolu göğsüyle, onlara en güzel cevabı vermiştir. İstiklal Marşı, milli mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarı ile yansıtır. Onun bu başarısındaki en önemli unsur, Mehmet Akif’in şahsiyeti ve milli mücadele yıllarındaki konumudur. Mehmet Akif, Anadolu’da, şehir şehir, kasaba kasaba dolaşıp vaazlar vererek, halkı Kuvay-i Milliye etrafında toplanmaya, milli mücadeleye davet etmeye, kalemiyle insanımıza istiklal aşkını ve kazanma enerjisini aşılamaya çalışmıştır" dedi.
Programda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy ve Gençlik" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında Çeşme’de resim dalında birinci olan Hayrunnisa Başalan, şiir dalında birinci olan Eylül Keleş, kompozisyon dalında birinci olan Selen Ayran ve Mehmet Akif Ersoy Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan Kaan Çapan’a ödüllerini Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara verdi. Yarışmalarda ikinci olan öğrencilere ödülleri Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova ve üçüncü olanların ödülleri de Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç tarafından verildi.
Şiir okuma yarışmalarında birinci olan Kaan Çapan "Hürriyet" şiirini, ikinci olan Pelin Çağrıcı "Çanakkale Şehitleri ve üçüncü olan Melis Özer "Zulmü alkışlayamam" adlı şiirleri başarı ile okuyarak yoğun alkış aldılar. Törende 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu öğretmeni Medine Perçin ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu " İstiklal Marşı Oratoryosu" ve Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Yaren Özdemir ve Baran Tekin’in okudukları " İstiklal Marşı’nı Dinlerken" adlı şiir de ilgiyle dinlendi. Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz İlkokulu tarafından hazırlanan İstiklal Marşı’nın dünyanın farklı yerlerinde seslendirilmesi görüntüleri de beğeniyle izlendi.
Program, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz İlkokulu Anasınıfı Öğretmenleri Zeynep Fidan Koraltan ve Mukadder Kaya’nın yönetiminde ana sınıfı öğrencilerinin "Bayrak Rontu" ile sona erdi. Ana sınıfı öğrencilerinin başarı ile sergiledikleri "Bayrak Rontu" yoğun alkış aldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.