CHP’li vekillerden Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin basın açıklaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
CHP’li vekillerden Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin basın açıklaması
12 Mar 2018 / Pzt 17:23
/ 85 Kez Okundu
| |

Şeker fabrikalarının özelleştirmesini protesto etmek amaçlı CHP’li vekiller Erzurum Şeker Fabrikası önünde çalışanlarla birlikte karara tepki gösterdi

Şeker fabrikalarının özelleştirmesini protesto etmek amaçlı CHP’li vekiller Erzurum Şeker Fabrikası önünde çalışanlarla birlikte karara tepki gösterdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi üzerine 11 CHP’li Milletvekili özelleştirilecek olan 14 Şeker Fabrikasını ziyaret ediyor. Erzurum Şeker Fabrikasını ziyaret eden vekiller çalışanlarla sohbet ettikten sonra basın açıklamasından bulundular.
Kafilede Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Aykut Erdoğdu, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve Burdur Milletvekili Mehmet Görer yer aldı.
Şeker Fabrikaları satılmasın diye emek harcadıklarını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ Şeker Fabrikalarının satışı gündeme gelince CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi il 20’ye yakın Milletvekilimiz ile Türkiye’de kapatılmaya çalıştırılan şeker fabrikalarını geziyoruz. Dün Erzincan’da bugün Erzurum’da bir ittifak kuruluyor şeker fabrikası satılmasın diye bu ittifakın içinde Sadet Partisi var Büyük Birlik Partisi var AK Partili kardeşlerimiz var. Bu ittifakın adı ekmek ve şeker ittifakı. CHP olarak sizin arkanızda bu mücadeleye destek vereceğimizi bilin’’ diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcı Aykut Erdoğdu, “Bu fabrikada çalışan işçilerle büyümüş biri olarak hüzünlü bir tablo bizim amacımız burada şeker fabrikalarının özelleştirmesini durdurmaktır ve durduracağız da bunun için emek harcayacağız’’ dedi.
Meselenin parti meselesi olmadığını vurgulayan CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, “ Şeker fabrikası buradaki emekçi kardeşlerimizin onlar buradan ekmeklerini kazanıyor. Biz CHP olarak yanınızda olacağız Milletvekillerimiz Genel Başkan Yardımcılarımız sizlere destek için Erzurum’a destek için buradadır’’ diye konuştu.
Şeker Sendikaları Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin ise “Erzurum Şeker Fabrikası 8 bin çiftçiye hitap eden bir yer. Fabrikaların şuanda özelleştirilmesi gündem de biz hükümetten özelleştirilmemesini istedik. Hükümet bize çalışana, nakliyeciye ve çiftçiye hiçbir şey olmayacak dedi. Bize göre buraları satın alacak kişiler kazancından başka bir şey düşünmeyecektir. Bu amaçladır ki biz özelleştirmeyi kabul etmiyoruz şeker vatandır” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.