Çiftçinin yol çilesi
25 Oca 2018 / Per 12:38
/ 14 Kez Okundu
| |

Tekirdağ Malkara ilçesi Çınarlıdere Mahallesi Muhtarı Teoman Kesebir, köprülü geçit olmaması nedeniyle mahalle halkının tarlasına gitmekte zorluk çektiğini dile getirdi

Tekirdağ Malkara ilçesi Çınarlıdere Mahallesi Muhtarı Teoman Kesebir, köprülü geçit olmaması nedeniyle mahalle halkının tarlasına gitmekte zorluk çektiğini dile getirdi.
Büyük zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Çınarlıdere Muhtarı Teoman Kesebir, Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz’a yaptığı ziyarette şöyle konuştu:
“Yöremizde süt mamulleri üreten işletmelerin makineleşmesi, köyümüz halkı için önemli bir geçim kaynağı olan yerel tuğla ocaklarının kapanması ve Orman ve Su İşleri Bakanlığınca köy ormanlık alanına ‘çam fidanı’ ekilişinden sonra sayısı otuzun üzerinde hayvancılık yapan sürü sahibi çiftçiler işlerini bırakmak zorunda kaldılar. Çokal Barajının da su tutması sebebiyle geçiş alanının bulunmaması, tarım ve hayvancılıkla geçinen vatandaşlarımızın tamamen mağduriyetine neden oldu. Çiftçilerimiz, köyümüz ve aile ekonomisinin lokomotifi olan büyük baş hayvancılığı besleyen yonca, mısır, silaj gibi yem bitkilerinin ekiliş sahalarına ulaşamamaktadır. Köylüler tarlalarına gidemez oldular.Geçitlerde gerekli olan köprünün olmaması nedeniyle çiftçilerimiz tarlalarına ulaşabilmek için 4 -5 kilometre dolaşmak zorunda kalıyor. Halbuki gün içerisinde yem bitkisi yonca ekili her parsel için üretici defalarca tarlasına gitmek zorunda. Saymış olduğum tüm bu zorluklar nedeniyle biz üreticiler köprü ve geçitlerin yapılmasını dört gözle bekliyoruz. 200 metre gibi kısa mesafedeki bir yere çiftçimiz yaklaşık dört ile beş kilometre dolaşarak gidebiliyorlar. Ormanlık alan nedeniyle köyümüzde küçükbaş hayvancılık zaten bitti. Şimdi de büyükbaş hayvancılık alarm veriyor. Hayvancılığın olmazsa olmazı yem bitkilerinin ekim sahasına geçit yok. Niçin bir çözüm bulunmuyor? Çınarlıdereli biz çiftçilerin mağduriyeti ne zaman giderilecektir? Köprü çilesi daha kaç yıl sürecek?”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.