Çiftlik Bank ile ilgili flaş gelişme! Genel Müdür de dolandırıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çiftlik Bank ile ilgili flaş gelişme! Genel Müdür de dolandırıldı
12 Mar 2018 / Pzt 18:36
/ 12.987 Kez Okundu
| |

Ve beklenen gelişme bugün gerçekleşti. Çok kısa sürede on binlerce kişiden yüz milyonlarca lira toplayan Çiftlikbank sırra kadem bastı! Yatırdıkları paraları almak için şirketin merkezine giden vatandaşlar, merkezin sessiz sedasız boşaltıldığını öğrendi. Çiftlikbank Genel Müdürü Niyazi Karakoç’un ise bayilerle bir toplantı yaparak ’Ben de kandırıldım. Mehmet Aydın’a ulaşamıyorum. Başınızın çaresine bakın’ dediği öğrenildi. Akşam saatlerinde ise üyeler bir başka haberle sarsıldı. Çiftlik Bank’ın Facebook hesabı da kapatıldı.

Türkiye genelin de 500 bine yakın kişinin üye olduğu Çiftlik Bank ile ilgili önemli bir gelişmenin yaşandığı öğrenildi. Şirketin Ümraniye' deki merkezine gi den üyeler şoke oldu. Üyeler, binada bulunan şirketin boşaltıldığını gördü. Üyeler muhattap bulamazken, şirket binasının hafta sonu itibari ile boşaltıldığı bilgisine ulaştı.

Aylardır gün dem de olan, haklarında bir dizi suç duyurusu bulunan Çiftlik Bank ile ilgili en kritik gelişme bu sabah yaşandı. Bir süredir ö deme güçlü çeken firmanın Ümraniye' deki binasına çok sayıda kişi gitti. Ancak üyeler, plazada bulunan iş yerinin boşaltıldığı bilgisini aldı. Hürriyet Dünyası'nın da ulaştığı bilg ilere göre, şirket yetkil ileri faaliyet gösterdikleri plazayı hafta sonu boşalttı.

ÇİFTLİK BANK GENEL MÜDÜRÜ: BEN DE KANDIRILDIM

Öte yandan, dün Beykoz'ta gerçekleştir ilen ve sa dece Çiftlik Bank bay ilerinin katıldığı toplantıda Genel Müdür Niyazi Karakoç a deta itiraf niteliğin de sözler söyledi.

Toplantıya katılan bir bayii yetkilisinin aktardığı bilg ilere göre Karakoç, 'Ben de kandırıldım' diyerek şu sözleri söyledi: "İşler iyi gitmiyor. Mehmet Bey'e (Mehmet Aydın) ulaşamıyorum, dönüş alamıyorum. Başınızın çaresine bakın."

BAKAN TÜFENKCİ UYARMIŞTI: İNSANLARI KANDIRIYORLAR

Geçtiğimiz cuma günü bir televizyon kanalında açıklamalar yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çiftlikbank ile ilgili çok önemli açıklamalar yapmıştı.

Bakanlığın idari yaptırımlar uyguladığını ve reklamları durdurduğunu anlatan Bakan Tüfenkci, paralarını yatıran vatandaşların cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunab ileceklerini ve dava açab ileceklerini söylemişti.

Çitflikbank yetkil ilerinin sistemi döndürmelerinin mümkün olmadığını belirterek insanları kandırdığının altını çizmişti.

Bakan Tüfenkci, Çiftlikbank'ın üye sayısının 132 bini aktif toplam 500 bin olduğunu ve yüksek kâr vaatleriyle ciddi paralar toplandığını açıklamıştı.

511 MİLYON TOPLADILAR

SPK'nın hazırladığı rapora göre, Çiftlik Bank, 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişi den toplam 511.7 milyon TL topladı. 62 bin 877 kişiye 398.3 milyon TL ö deme yaptı. Kalan 113.4 milyon TL Kuzey Kıbrıs'a aktarıldı. Papara dışında G-pay ve Epin gibi ö deme sistemlerin den de Kıbrıs'a yaklaşık 120 milyon TL gön derildiği tespit edilmişti.

Şirketin resmi Facebook sayfasından duyuru başlığı ile Genel Müdür Niyazi Karakoç bir açıklama paylaştı. Açıklamanın ardından Çiftlik Bank'ın Facebook sayfası da kapatıldı.
İşte o açıklama!

"Duyuru
3 ocak 2018 tarihin de Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın tarafından şahsıma şirketin genel müdürlüğünü yapmam konusunda bir teklifte bulunulmuştur. yapılan teklifte, şirketin zor durumda olduğu, yönetim kadrosunda boşlukların yer aldığı, genel müdürlük tekliflerini kabul etmem halin de ise yönetim teşekkülünün tamamen şahsıma ver ilerek yetk ilendir ileceğim ifa de edilmiştir. şahsıma yapılan bu teklif üzerine bir kaç gün müsaa de isteyip, kararımı kend ilerine bildireceğimi belirtmiştim.
bu süreçte yaptığım istişareler neticesin de, mehmet aydın hakkında iyi niyetli, ülkesine yatırım yapan ve istihdam sağlayan biri olduğu kanaatine varmıştım. 
geçmiş yönetimin iş bilmezliği ve yapılan yatırımlarda ciddi usulsüzlüklerin olduğu, bu sorunlardan dolayı spk (sermaye piyasası kurulu) ve bazı bakanlıkların inceleme başlattıkları bilgisi ile bir an önce tarafıma yapılan teklifin sonucunun bildirilmesi talep edildi. o süreçte yaklaşık 500 bin üyenin bulunduğu, oyuncuların haklarını aramak ve korumak için bütünüyle mehmet aydın ın samimiyetine güvenerek nihayetin de teklifini kabul ettim.


09.02.2018 tarihin de devletin bir neferi olarak onurla yürüttüğüm 23 yıllık memuriyet hayatımı geri de bırakarak, şirketteki görevime resmi olarak başlamış oldum. üstlendiğim görev de ilk olarak; şirketin bünyesin deki olumsuzlukları gi dermek adına çanakkale dora gıda iç. inş. pat. tar. tur. tic. ltd.şti. n de, daha sonra ankara'da bulunan bölge müdürlüğümüz de denetimler yaptırdık. atadığımız satın alma müdürü ile mal ve ürün alımlarında ciddi anlamda tasarrufa gidildi. şirketin kurumsallaşması adına gece gündüz ve mesai mefhumu gözetmeksizin var gücümüzle çalıştık. Çiftlikler deki üretimlerin entegre tesislerin de tüketimlere hazır hale getirilmesi ve ürünlerin halka sunulması bizleri ciddi anlamda heyecanlandırmıştı.


Göreve geldiğimiz gün den bugüne kadar, kurucu başkan CEO Mehmet Aydın ile sa dece 1 kez yüz yüze görüşme imkânımız olmuş ve bunun haricin de başka bir görüşme veya toplantı söz konusu olmamıştır. dolayısıyla kendisi sürekli yurt dışında bulunduğundan, konuları ve süreci değerlendirmek adına toplantı veya istişareler yapma imkânımız da maalesef olmamıştır. 


Şirketin kurumsallık adına yönetimi tarafımıza tevdi edilmiş ancak finans kısmı kend ilerin de kalmış, tüm harcama ve ö demeler ise eski finans müdürü koray hasgül tarafından yürütülmüştür. bu kısa zaman içerisin de mevcut vaziyetin farklı sorunlara yol açacağı endişesi artık bizler de var olmaya başlamıştır. bütün imkânsızlıklara rağmen, bayi temsilc ilerimizle üyelerimize daha iyi hizmet sunmanın gayreti içerisin de olduk. süreç içerisin de mehmet aydın'ın ülkeye dönmesi gerektiğini ve şirketin başında bulunması gerektiğini defaatle ifa de ettik. her davetimiz de tarafımıza ver ilen cevap ise "yakında gelirim" olmuştur. 


Şirketin genel müdürü olduğum hal de çiftliklerin ihtiyaçları, bay ilerin ö demeleri, üyelerimizin ia deleri ile ilgili hiçbir yetkimin olmaması ile çalışma şartlarını daha da çıkmaza soktuğunu anlamış oldum. bir şirkette yönetimin bizler de, harcama tasarrufunun ise başkalarında olması hali, bizlere olan güvensizlik veya bilmemizi istemedikleri bir şeylerin var olduğu gibi bir evham ile bizleri baş başa bırakmıştır. 


Bu itibarla 9 şubat tarihin den bu yana yaklaşık '1 aylık' süre içerisin deki iyi niyetli çabalarımıza mehmet aydın bey asla yardımcı olmamıştır. gelişen sürecin bize hiçbir yol bırakmadığı tarafımızca anlaşıldığından üzülerek, müteessir duygularla çiftlik bank a ilesin den ayrılıyor ve yönetim kurulu başkanlığından istifa ediyorum. 
çiftlik bank ta '1 aylık' gibi kısa bir çalışma sürecin de ceo mehmet aydın tarafından iyi niyetimiz kullanılmış olup kendisi hakkında maddi ve manevi suç duyurusunda bulunacağımı beyan e derim.


Son söz olarak; devletimizin herhangi bir kurumuna veya yargıya hesabını veremeyeceğim bir hususun olmadığını, devletimizin herhangi bir kurumunca talep edilmesi halin de her zaman '1 aylık' çalışma sürecine dair her türlü ifa deyi arz e deb ileceğimi belirtmek isterim.
kamuoyuna saygıyla duyurulur...

Niyazi Karakoç"





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.