Cinderes YPG’den temizlendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cinderes YPG’den temizlendi
08 Mar 2018 / Per 15:47
/ 163 Kez Okundu
| |

Afrin Harekatı’nın 48’inci günüde sıcak çatışmaların ardından Cinderes belde merkezi terör örgütü YPG’den alınarak ele geçirildi. Böylece 5’i belde merkezi olmak üzere toplam 157 bölge temizlenmiş oldu. TSK ise etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 55’e yükseldiğini açıkladı.

TSK ve ÖSO, teröristlerle yoğun sokak çatışmaları neticesinde Afrin'in güneybatısındaki Cinderes belde merkezini ele geçirdi. Kaçmaya çalışan teröristler TSK'ya ait silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) hedef alındı.

Cinderes’teki çatışma anında bir PKK/PYD’li keskin nişancının ÖSO birlikleri tarafından vurulma anı da kameralara yansıdı.
ARAMA TARAMA FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR
Teröristlerle çatışmalar yer yer devam ederken, kurtarılan mahalle ve sokaklarda arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

AA, önceki gün Cinderes belde merkezini havadan görüntülemişti. Belde merkezinin büyük ölçüde boşaltılmış olduğu dikkati çekmişti. PYD/PKK'nın belde sakinlerini canlı kalkan olarak kullanmak için Afrin merkeze göç ettirdiğini öğrenilmişti.
5 BELDE MERKEİZ ALINDI, 1 BELDE MERKEZİ KALDI
Afrin, bir ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 belde merkezinden oluşuyor.

TSK ve ÖSO unsurları, henüz Mabatlı beldesine yönelik operasyonlara başlamadı. Merkezleri ele geçirilen diğer beldelere ait bazı köylerin de harekatın ilerleyen safhalarında teröristlerden temizlenmesi bekleniyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.