Çocuklar AVM’de buğdayı tanıdı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çocuklar AVM’de buğdayı tanıdı
26 Mar 2018 / Pzt 12:57
/ 108 Kez Okundu
| |

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan ve Trakya’nın en büyük alışveriş merkezi olan Tekira AVM tarafından çocuklar için Mini Tarım Müzesi etkinliği düzenlendi

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan ve Trakya’nın en büyük alışveriş merkezi olan Tekira AVM tarafından çocuklar için Mini Tarım Müzesi etkinliği düzenlendi.
Tekira AVM’nin giriş katında 6-12 yaş çocuklar için açılan Mini Tarım Müzesi etkinliğinde çocuklar hem müzeyi gezerek hem de eğlenerek buğdayın ekimini ve geçmişini öğrendi. Müzede 19. ve 20. yüzyıla ait Anadolu tarım aletleri olan döven, el değirmen taşı, pulluk, maket kağnı, ahşap matara gibi birçok eser de sergilendi.
Mini Tarım Müzesi etkinliğinin sorumlusu Melih Aydıner, "Burada 19. ve 20. yüzyıla ait Anadolu tarım aletleri sergileniyor. Ama buranın konsepti buğday. Buğday tarımında kullanılmış aletler var. Burada amaç çocuklara geçmişte kullanılmış tarım aletleri hakkında bilgi vermek, neden kullanılmış onları anlatıyoruz. Bunların yanı sıra çocuklara buğdayın nasıl ekildiğini görüp, ufak bir atölyede ekim işlemi yapıyor. En sonda da çocuklara bir tane hikaye kitabı hediye ediyoruz. Kitabın özelliği de şu kitabın içerisindeki resimler burada sergilenen objelerin aynısı. Burada sergilenenlerin arasında döven, el değirmen taşı, pulluk, maket kağnı, ahşap matara ve ellik gibi bir çok eski tarım aleti burada sergileniyor” dedi.
Etkinliğin sonunda çocuklara "Meraklı Buğday Tanesi" kitabı hediye edildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.