Çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
26 Mar 2018 / Pzt 16:54
/ 80 Kez Okundu
| |

Tekirdağ’da 54

Tekirdağ’da 54. Kütüphane Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Namık Kemal il Halk Kütüphanesi Müdürü Hamide Çakır tarafından açılış konuşması yapıldı.
Etkinlikte konuşma yapan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Kütüphaneler Haftası’’nın 54’üncüsünü icra ediyoruz. Kitaba, kütüphaneye ulaşmak için katkı sağlamak için bu haftaların önemi büyük. Çocuklara okuma alışkanlığı edindirmek için bir takım çalışmalar yapılacak. İnşallah verimli olur diye düşünüyorum. Tekirdağ’ımızda ve ilçelerimiz de kütüphanelerimiz güzel. Yeni modern kütüphaneler de yapılmaya devam ediliyor. İnşallah geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kitaplarla buluşturursak fikir yürüten nesillerin büyümesine katkı sağlamış oluruz. Veliler olarak çocuklarımıza örnek olmalıyız. Milli ve manevi değerlerimiz olan kitaplarımıza bağlı olmaları için çalışacağız. Kütüphane Haftasını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Özellikle hepimiz akşamları yarım saat kitap okuyarak çocuklarımıza örnek olalım” dedi.
Konuşmaların ardından Eğitimci-Okuma Araştırmacısı ve Okuyan Toplum Projesi yürütücüsü Ferhat Özen tarafından “Kitaplarla Kanatlanmak” adlı bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin sonrasında Vali Mehmet Ceylan ve Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt tarafından bir yıl içinde en çok kitap okuyan çocuk ve yetişkinlere çeşitli hediyeler verildi.
Tekirdağ Namık Kemal İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinliğe, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı Suat Yıldız Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Alb. Şahin Karakaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, öğrenciler ve aileler katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.