Çorum Belediyesi sosyal tesisleri Sıfır Atık Belgesi aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çorum Belediyesi sosyal tesisleri Sıfır Atık Belgesi aldı
22 Şub 2024 / Per 18:48
/ 3 Kez Okundu
| |

Çorum Belediyesi Sosyal Tesisleri, Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile istenen kriterleri yerine getirerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından “Sıfır Atık Belgesi" aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2017 yılında başlatılan “Sıfır Atık Projesi" uluslararası bir hedef haline gelirken, Çorum Belediyesi de çevreci yaklaşımı ile örnek oluyor. Çorum Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Millet Bahçesi, Güngörmüşler, Veli Paşa Kahvecisi, Meydan Sosyal Tesisleri ve Pir Baba Sosyal Tesisleri gerekli kriterleri yerine getirerek Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. Sıfır atık belgeleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Çorum Belediyesi yetkililerine teslim edildi.
Çorum Belediyesi, şehre 1. sınıf Atık Getirme Merkezini kazandırarak kağıt-karton, plastik, ahşap, metal, cam, tekstil atıkları ile evlerden kaynaklı tehlikeli atıklar, kurşunlu pil ve pil atıklar, flüoresan lambalar ve cıva ihtiva eden atıklar, elektrik-elektronik atıklar, ilaç atıkları, lastik atıkları, yağ atıkları ve inşaat atıklarını toplayarak geri kazanımını sağlayıp, ekonomiye katkıda bulunuyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.