Çukurova’da "Çocuklara Cinsel İstismar" semineri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
28 Şub 2018 / Çar 12:10
/ 33 Kez Okundu
| |

Çukurova Belediyesi son dönemlerde artan çocuk ihmali ve cinsel istismara karşı ailelerin bilgilendirilmesi amacıyla “Çocuklara Cinsel İstismar” konulu seminer düzenleyecek

Çukurova Belediyesi son dönemlerde artan çocuk ihmali ve cinsel istismara karşı ailelerin bilgilendirilmesi amacıyla “Çocuklara Cinsel İstismar” konulu seminer düzenleyecek.
Bir psikolojik destek merkezi işbirliğiyle Aile Rehberlik ve Eğitim Seminerleri düzenleyecek olan Çukurova Belediyesi’nin ilk seminer konusu “Çocuklara Cinsel İstismar” olacak. Uzmanlar tarafından, “Çocuklarımıza ne zaman ne öğreteceğiz?”, “Anne baba olarak biz neler yapabiliriz” konularının ele alınacağı seminer 11 Mart Pazar günü saat 15.00’te Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Çukurova’nın gülen anne, baba ve çocukları” sloganıyla başlatılan aile rehberlik ve eğitim seminerlerini çok önemsediğini ifade etti. Başkan Çetin, “Çocuk istismarı haberlerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Ebeveynler, bir yandan çocuklarını nasıl koruyacaklarını düşünürken, bir yandan da ’çocuklarıma bu konuyla ilgili nasıl bir eğitim verebilirim?’ diye düşünüyor. Türkiye’de son yıllarda gündemden düşmeyen cinsel istismar konusunda toplumun tüm kesimlerinin önleyici bilgilerle donatılması gerekiyor. Toplumda derin yaralar açan, özellikle hedefine çocukları alan cinsel istismara zemin hazırlayacak konulara karşı bir bilinç oluşturmak amacıyla eğitim semineri düzenleyeceğiz. Çocuk istismarı konusunda bilinçlenmek ve daha duyarlı bir toplum olmak adına cinsel istismar konusunda bilgilenmek üzere tüm anne babaları seminerlerimize bekliyoruz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.