Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Afrin alındığı an sahiplerine teslim edilecek"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
10 Mar 2018 / Cmt 13:40
/ 69 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afrin alındığı andan itibaren sahiplerine teslim edilecek

ank" title="Cumhurbaşk anı" href="/tag/cumhurbask ani/">Cumhurbaşk anı Recep Tayyip Erdoğ an, “Afrin ank" title="alındığı" href="/tag/alindigi/">alındığı and an itibaren sahiplerine teslim edilecek. Or anın sahipleri o, bu veya şu değil, sahipleri kimse onlara teslim edilecek" dedi.
Erdoğ an, Mersin’de Servet Tazegül Kapalı Spor Salonu’nda AK Parti’nin 6. Olağ an İl Kongresi öncesi dışarıda bekleyen vat andaşlara seslendi. Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 195 olduğunu kaydeden ank" title="Cumhurbaşk anı" href="/tag/cumhurbask ani/">Cumhurbaşk anı Erdoğ an, "Malum bu ara aynı zam anda Afrin’deki ilerleyişimiz devam ediyor. Sabah itibariyle teröristlerin 3 bin 195’i etkisiz hale getirilmiştir. Herhalde şimdi çok daha ilerlemiş vaziyette. Afrin’e doğru ilerliyoruz. Burada bir terör koridoru oluşturmak istediler. Biz buna müsaade etmeyeceğiz dedik fakat dinlemediler. Bunlar Türk’ü, Türk milletini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini bilmiyorlar. Güvenlik güçlerimiz hep birlikte onlara gereğini yapmaya başladı. Şu an itibariyle Afrin’de eğer komuta kademesi sefer görev emri gelsinler dedikleri zam an önce ben sonrada siz beraber yürüyeceğiz. Zira büyük bir şeye in anıyoruz. O da şehadet. Başkalarında böyle bir şey var mı yok. Bizim in ancımızda bu var. O makam Peygamber’e en yakın makam. İşte bu makama in an anlar şu anda yürüyor" diye konuştu.
Erdoğ an, "Şehitlerimiz var ama mukayese edilemeyecek kadar terörist etkisiz hale getirildi. Bizim şehitlerimizin bu noktada akıttıkları k anın neticesi ortada. Afrin ank" title="alındığı" href="/tag/alindigi/">alındığı and an itibaren sahiplerine teslim edilecek. Or anın sahipleri kimse onlara teslim edilecek. Şu anda Türkiye’de 3,5 milyon Suriyeli mülteci var. Bu 3,5 Milyon’d an Cerablus’ta ol anlar vardı 140 bin kişi döndü. Afrin’de yaklaşık 2 bin metrekare. 850 metre kare bizim kontrolümüz altında. Gerisi gün ola harm an ola. Ona da devam edeceğiz. Onunda hesabını yapıyoruz. Bizim derdimiz toprak değil oradaki teröristlerin temizlenmesi. Bunlar bizim sınırlarımızı taciz ediyor. Hatay’ı, Kilis’i, Ş anlıurfa’yı, Gazi antep’i ve Mardin’i taciz ettiler. Sabrettik ve adımı attık. Sizin birliğinizi istiyorum, beraberliğinizi istiyorum. Bu kardeş topluluğun içerisinde ayrılık, gayrılık olmaz. Biz birbirimizi para, makam ve pul için mi seveceğiz. Sadece yarat and an ötürü seveceğiz. Burayı böldürmeyiz."
Son terörist kal ana kadar teröristlerle mücadele edeceklerini vurgulay an ank" title="Cumhurbaşk anı" href="/tag/cumhurbask ani/">Cumhurbaşk anı Recep Tayyip Erdoğ an, "PKK, FETÖ, DEAŞ bölmek istedi dersleri aldılar. İnlerine gireceğiz demiştim. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, K andil’de inlerine girdik. Girmeye devam edeceğiz. Birisi kaçmış gitmiş Pelsinv anya’ya, öbürü Alm anya’da. Nereye gidecekseniz gidin siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Benim milletime çok çektirdiler. Ümmeti parçaladılar. Bizim tek devletimiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka devlet t anımıyoruz. Buna da sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.