Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen aslanlar ziyaretçi akınına uğruyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
30 Oca 2018 / Sal 14:17
/ 34 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sudan gezisi sırasında hediye edilen 12-18 aylık yavru aslanlar, getirildikleri Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde ziyaretçi akınına uğruyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sudan gezisi sırasında hediye edilen 12-18 aylık yavru aslanlar, getirildikleri Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde ziyaretçi akınına uğruyor.
Geçtiğimiz günlerde bakımlarının yapılmasının ardından Büyükşehir Belediyesine ait Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki kafeslerine konulan aslanlar, ziyaretçi akınına uğruyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler Nil, Sultan, Sudan ve Sevakin ismi verilen aslanların hayvanat bahçesine getirilmesinin ardından ziyaretçi sayısında artış yaşandığını ifade etti. Özsöyler, 2018 yılının sadece Ocak ayında yaklaşık 500 bin kişinin aslanları görmek için hayvanat bahçesini ziyaret ettiğini anlatarak, "Gaziantep Hayvanat Bahçesine Cumhurbaşkanımızın Aslanları getirildikten sonra ziyaretçi sayımızda artış gözleniyor. Ocak ayında yaklaşık 500 bin kişi hayvanat bahçesine ziyaret ederken, bu büyük ilginin nedeni Cumhurbaşkanımızın aslanları olduğunu görüyoruz. Herkes aslanları görmek için geliyor" dedi.

10 kilo aldılar
Özsöyler, tavukla besledikleri aslanların kısa sürede 10 kilo aldığını da belirterek, "Genel durumları çok iyi. Geldiği günden itibaren yaklaşık 10 kilo da aldılar. Hayvanların hem yazlık hem de kışlık yerleri vardır. Kışın ısıtmalı, yazın ise soğutmalı sistemlerin bulunduğu barınaklarda barındırılıyor” diye konuştu.
Öte yandan, aslanlar 13 Ocak’ta Gaziantep’ten Sudan’a giden ekip tarafından, özel bakıcıları ile birlikte hazırlanan özel kafes ve uçakla Gaziantep’e getirilmişti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.