Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak, “Hızla Gelişen Bilimsel Disiplinler Çağında Doğum" konferansına katıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak, “Hızla Gelişen Bilimsel Disiplinler Çağında Doğum
28 Eyl 2017 / Per 16:30
/ 95 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Dr

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Dr. Esra Albayrak, “Sezeryana yaklaşımımızın adeta bir kurtarma operasyonu olması gerekirken, sezeryan artık genç annelerimizin bir tercihi haline gelmiş durumda. Türkiye’de yüzde 53 gibi bir rakamdan söz ediliyor” dedi.
Ünlü kadın doğum uzmanı Michel Odent’in konuşmacı olarak katıldığı “Hızla Gelişen Bilimsel Disiplinler Çağında Doğum" başlıklı konferans, İstanbul Medipol Üniversitesi’nde gerçekleşirken, konferans yoğun ilgi gördü. Konferansa ünlü doğum uzmanı Michel Odent, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Dr. Esra Albayrak, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul Medipol Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve çok sayıda davetli ile öğrenci katıldı. Konferansın başlangıcında bir konuşma yapan Dr. Esra Albayrak, “Pek çok modern toplumda olduğu gibi ülkemizde de doktor hasta arasında hiyerarşik bir ilişki var. Genel olarak hastalar doktorların yönlendirmelerine teslim oluyorlar. Fakat dediğim gibi gebelik söz konusu olduğunda tıbbi bilgisi ile daha çok riskleri düşünmeye odaklanmış olan hekim yaklaşımını, gebeyi gerçekten olumsuz etkilemesini, doğuma karşı korkular geliştirmesine sebep olabiliyor. Odent ise sağlıklı gebelik geçiren bir anne adayının sık yapılacak tıbbi tahlilleri ve olumsuz ihtimalleri duymaya çok da ihtiyacı olmadığını vurguluyor. Örneğin çok standart ultrason taramalarının dahi gerekliliğini sorguluyor. Bunun ötesinde gebelikte düşük kan değerleri ile ilgili gerçekten çok ezber bozan ve cesur bir yaklaşım olduğunu da görüyoruz” dedi.
Ebelik müessesinin önemine de dikkat çeken Albayrak, “Doğum süreci anne ile bebek arasında duygusal bir bağın şekillendiği çok özel bir zaman. Bu özel zamanın kendi doğal akışı içerisinde yaşanması, fiziken ve ruhen yaşamımızı etkiliyor, biçimlendiriyor. Doğum sırasında salgılanan bir hormonum emzirmeyi etkilediği, emzirmenin de süresinin ve kalitesinin doğumun doğallığına bağlı olduğunu hocalarımız yine ifade etmekteler. Hal böyleyken biraz önce hocamın da ifade ettiği gibi müdahalesiz doğum gittikçe azalıyor. Bunun sosyolojik gerekçeleri de var elbette. Fakat bilinçlenme noktasında bir farkındalık ihtiyacı da ortada. Sezeryan bir tercih konusu oluyor. Halbuki sezeryana yaklaşımımızın adeta bir kurtarma operasyonu olması gerekirken, sezeryan artık genç annelerimizin bir tercihi haline gelmiş durumda ve Türkiye’de yüzde 53 gibi bir rakamdan söz ediliyor. Dünya sağlık örgütünün bu noktada önerdiği hedef ise yüzde 15 oranlarıdır. Dolayısı ile gidecek yolumuz var” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından doğum konusunda yaptığı çalışmalarla tüm dünyada tanınan Fransız doktor Michel Odent, “Hızla Gelişen Bilimsel Disiplinler Çağında Doğum” konulu konferansını verdi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.