Dağ eriği suyuyla biber turşusu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dağ eriği suyuyla biber turşusu
07 Eyl 2017 / Per 12:02
/ 79 Kez Okundu
| |

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen dağ eriğinin ekşi suyuyla yapılan biber turşusu kendine has tadı ve lezzetiyle beğeni topluyor

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen dağ eriğinin ekşi suyuyla yapılan biber turşusu kendine has tadı ve lezzetiyle beğeni topluyor.
B vitamini deposu olan dağ eriğinden yapılan biber turşusunun ekşi ve çok lezzetli tadı olduğuna dikkat çeken ev kadını Ayşe Sarıkaş, “Düğünlerde, Kurban Bayramlarında özellikle et yemekleri ile birlikte iştah açıcı ve hazmı kolaylaştırıcı özelliğinden dolayı dağ eriği suyundan yapılan kuru ya da yeşil biber turşusu iştahla tüketilmektedir. Dağ eriğinden yaptığımız turşu sadece bizim yöremizde yapılmakta ve ilçemize gelen misafirler tarafından çok beğenilmektedir” dedi.

Dağ eriğinin suyuyla biber turşusu nasıl yapılır”

Ayşe Sarıkaş, dağ eriği suyundan biber turşunu yapımını şu şekilde anlattı: ”Doğadan topladığımız dağ eriğini haşlayıp güneşte iyice kurutuyoruz. Turşu yapacağımız zaman ise kuruttuğumuz dağ eriğini kaynatıp çıkan kahve renkli ekşi suyunu temizlediğimiz kuru ya da yeşil biberin içine döküyoruz. Tuz ve sarımsağı da ilave ederek değişik lezzette turşu elde ediyoruz. Tadı ekşi olduğu için ayrıca limon veya limon tuzu katmaya gerek yok." (MA-EFE)





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.