Darbe sanığı yakınlarının darp ettiği 15 Temmuz gazisi o anı anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Darbe sanığı yakınlarının darp ettiği 15 Temmuz gazisi o anı anlattı
24 Mar 2018 / Cmt 17:27
/ 555 Kez Okundu
| |

FETÖ’nün darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’nde yaşanan eylemlere ilişkin açılan davada dün, sanık yakınlarınca 15 Temmuz gazileri ile şehit yakınlarına çirkin saldırı gerçekleştirildi

FETÖ’nün darbe girişiminin k omuta merkezi olan Akıncı Üssü’nde yaşanan eylemlere ilişkin açılan davada dün, s anık yakınlarınca 15 Temmuz gazileri ile şehit yakınlarına çirkin saldırı gerçekleştirildi. Söz k onusu saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin örgütte imam p ozisy onunda olduğunu belirlenirken, s anık yakınları tarafından darp edilen 15 Temmuz gazisi Muhammet Ali Yatar, " 15 Temmuz’da milletin selametine, devletin bekasına saldıranlar, bizi şehit etmek isteyenler darbeyi gerçekleştirmek istedi. Şimdi de onların yakınları aynı darbeyi bize duruşma sal onunda yapmaya çalışıy orlar" dedi.
FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde yaşanan eylemlere ilişkin 473 s anık hakkında açılan davada dün görüldü. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma sal onunda görülen davaya akşam saatlerinde ara kararın açıklanması için yaklaşık 2 saatlik ara verildi. Duruşma sal onunun önünde bekleyen gazi ve şehit yakınları, s anık yakınlarının saldırısına uğradı. Olayda 15 Temmuz gazisi Muhammet Ali Yatar, çene kısmına aldığı darbe nedeniyle hafif yaral anırken, gaziye saldıran 4 kişi emniyet mensuplarınca gözaltına alındı.

"Dinleme yaptıklarını söylediler"
Çirkin saldırıya maruz kalan gazi Yatar, 15 Temmuz gazi ve şehit yakınları olarak, 15 Temmuz hain darbe girişimi s onrası başlatılan dem okrasi nöbetlerine Sincan Cezaevi Kampüsündeki davaları takip ederek devam ettiklerini söyledi. Akıncı davasında ara karar açıklanmak üzere duruşmaya ara verildiğini kaydeden Yatar, ar anın tamamlanmasına yakın duruşma sal onuna girmek üzere gazi ve şehit yakınları için ayrılan kapının önüne geçtiklerini dile getirdi. Yatar, bu sırada 2 s anık yakınının özellikle gazi ve şehit yakınları için ayrılan kısımda d olandığını ifade ederek, "O gece enteresan bir şekilde s anık yakını sayısı fazlaydı. Durumlarını s orduğumuzda ilginç bir şekilde dinleme yaptıklarını söylediler. Onları uygun bir dille uzaklaştırdık. S onra 5-6 kişilik bir grupla tekrardan geldiler. Onları da uzaklaştırmak istedik. Bu sırada s anık yakınları tarafından saldırıya uğradık. Gazi ve şehit yakınları arkadaşlar ile görevli arkadaşlar araya girdi ve gözaltı işlemleri oldu" diye k onuştu.

Gözaltına alınanlardan biri örgütün "imamı" çıktı
Yatar, olayın yargıya intikal ettiğini, gözaltına alınan 4 kişinin değişik bağlantılarının olup olmadığının incelendiğini söyledi. Gözaltına alınan saldırganlardan birinin örgütte "imam" p ozisy onunda olduğu yönünde bir duyum aldıklarını aktaran Yatar, bu durumun yargı y oluyla netleşeceğini belirtti.

"S anık yakınları tarafından tahrik süreci başlatıldı"
Hain darbe girişimine yönelik açılan davalarda s ona yaklaştıkça s anık yakınları tarafından bir tahrik süreci başlatıldığına dikkat çeken Yatar, şunları kaydetti:
"İçeride de s anıklar tarafından mahkeme heyetini etkileme açısından bir süreç yürütülüy or. Biz, bunu FETÖ’nün bir stratejisi olarak görüy oruz. Ortada hiçbir şey y okken p olis memurlarına ’p olisler görevinizi yapın, bize saldırıy orlar’ diy orlar. Gazi arkadaşlar ve şehit yakınları olarak, böyle bir oyuna gelmemek üzere kendi aramızda anlaştık. Dün gece de onların oyununa gelmedik. 15 Temmuz’da milletin selametine, devletin bekasına saldıranlar, bizi şehit etmek isteyenler darbeyi gerçekleştirmek istedi. Şimdi de onların yakınları aynı darbeyi bize duruşma sal onunda yapmaya çalışıy orlar. Ama biz, dediğimiz gibi Cumhurbaşk anımızın talimatıyla 15 Temmuz s onrasında başlatılan dem okrasi nöbetlerine devam ediy oruz. Böyle bir şeye yeltenirler ama gerçekleştiremezler. Biz davamızın takipçisiyiz."
Yatar, geçtiğimiz günlerde darbe girişimi sırasında Kara Havacılık K omutanlığında yaşanan eylemlere ilişkin açılan davayı takip ettiklerini, mahkeme başk anı duruşmaya ara verdiği sırada ilginç bir olayın yaşandığını söyledi. Müşteki sıralarında oturan bir kadının, mahkeme başk anı ara verdiği zaman ayağa kalkan bir s anıkla gülüşmeye başladığını, işaret y oluyla k onuşmaya çalıştığını anlatan Yatar, "Kendisinin s anık yakını olduğunu düşündüm ve neden bizim tarafta oturduğunu s ordum. Bana, ’izleyiciyim’ dedi. Kimliğini s orduğumda telaşlandı. Ben de ’izleyici değil, s anık yakınısınız, s anıklarla gülüştüğünüzü gördüm. Sizi kim buraya aldı? Öbür tarafta durm anız gerekiy or’ deyince, ’Ben Aile ve S osyal P olitikalar Bakanlığı tarafından görevlendirildim. Senin hakkında s oruşturma açarım’ dedi. S onra dışarıya çıktığında onu biraz takip ettim. Dışarıda k ocası olduğunu s onradan öğrendiğimiz şahsın ona s anık yakını kartını verdiğini gördük ve durumu görevli pers onele bildirdik. Kendisine gözaltı yapıldı. S onradan öğrendiğimize göre k ocası FETÖ’den ihraç edilmiş. Kara Havacılık davasında s anık olan k ocasının kardeşini ziyarete gelmişler. S onra k ocasının babası ve diğer kardeşinin de FETÖ’den tutuklu olduğunu öğrendik" şeklinde k onuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.