Dekan Vural: İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden çalışıyoruz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dekan Vural: İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden çalışıyoruz
15 Mar 2018 / Per 11:52
/ 77 Kez Okundu
| |

Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi’nde bir etkinlik düzenlendi

Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesi’nde bir etkinlik düzenlendi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan DPÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, Tıp Bayramı tarihi hakkında bilgiler verdi.
Yeni nesiller yetiştirerek, vatan için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Vural, “Vatan söz konusu olduğunda canlarını hiçe sayan kahramanlar farklı zamanlarda, farklı coğrafyalarda bu bayrak ve vatanları için mücadele verdiler ve hala ülkemizin Güneydoğu’sunda, sınır ötesinde aynı mücadeleyi Mehmetçikle beraber vermeye devam ediyorlar. 14 Mart 1919’un cesur ve direnişçi ruhu ne mutlu ki bizi bugünlere getirdi. Bizler de bu ruh ve cumhuriyetin ışığında nesiller yetiştirmeye ve vatanımız için var güçle çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize söz veriyoruz. Ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığı için ödün vermeden sonsuz sabır ve üstün gayret ile çalışan tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı kutlu, yolları açık olsun” şeklinde konuştu.
Ertaş: Sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum
Hekimlerin Tıp Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, “ İnsanoğlunun yaşamı boyunca sağlıkla ilgilenen birileri her zaman bulunmuştur. Türk İslam tarihinde bu konuda öne çıkan İbn-i Sina’yı başta olmak üzere geçmişte bu alanda hizmet eden hekimlerimizi rahmetle anıyorum. Günümüzde de zor şartlar altında hizmet vermeye çalışan sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum. Gelecekte bu alanda hizmet edecek olan gençleri şimdiden tebrik ediyor, hayırlı hizmetler diliyorum” dedi.
İnsanın ve canlının olduğu her yerde sağlığın da aranan en önemli unsurlardan biri olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, sağlık personellerinin kıymetinin her geçen gün arttığına dikkat çekti.
Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte DPÜ Tıp Fakültesi bahçesine günün anısına fidan dikti. (EFE)


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.