Deprem farkındalığı için hazırlanan ‘Sessiz ve sözsüz’ tiyatro oyunu büyük beğeni topladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Deprem farkındalığı için hazırlanan ‘Sessiz ve sözsüz’ tiyatro oyunu büyük beğeni topladı
05 Şub 2024 / Pzt 15:53
/ 0 Kez Okundu
| |

Eskişehir’de Espark Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen sessiz ve sözsüz tiyatro gösterisi ile 6 Şubat depremi ziyaretçilere hatırlatılırken, ülkemizin en büyük gerçeklerinden birisi olan deprem hakkında farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen ve on binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremlerinin yıldönümü nedeniyle Espark Alışveriş Merkezi’nde ‘Unutulmaz İzler’ isimli sessiz ve sözsüz tiyatro oyunu sergilenirken aynı zamanda ‘Deprem Sergisi’ açıldı. Günlük hayat telaşı esnasında bir anda kendisini gösteren ve birçok hayatı etkileyen deprem konusuyla sergilenen tiyatro oyunu, alışveriş merkezine gelen ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan arama kurtarma çalışmalarının yer aldığı fotoğraf sergisi ise alışveriş merkezi ziyaretçilerinin ilgisini çekti. Alışveriş merkezinde sergilenen tiyatro oyununa ve sergi açılışına, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, akademisyenler, Espark Alışveriş Merkezi Müdürü Evren Kırcalı, AKUT Arama Kurtarma gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

“Depremi unutturmamaya çalışacağız”
Espark Alışveriş Merkezi’nde Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne ait fotoğraflarla hazırlanan serginin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, “Elbette 6 Şubat hepimizi çok üzdü. Biz geçen yıl yaklaşık bu zamanlarda başka bir sergi için buradaydık. Bugün ise unutmamamız gereken tedbir almamız gereken bir konuda farkındalık oluşturmak amacıyla üniversitemiz olarak burada bulunuyoruz. Hocalarımız çok büyük gayret gösterdi. Bu resimleri sık sık paylaşarak biz de unutturmamaya çalışacağız” dedi.

“Depremle ilgili olarak bir farkındalık oluşturmak istedik”
Alışveriş merkezine gelen vatandaşlara depremi hatırlatarak farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Espark Alışveriş Merkezi Müdürü Evren Kırcalı ise şu ifadeleri kullandı:
“Bundan tam bir yıl önceydi. Deprem 10 binlerce vatandaşımızı bizden aldı. Belki deprem dakikalar, hatta saniyeler içerisinde olmuş olabilir ama oluşturmuş olduğu izler, açmış olduğu yaralar, uzun süre devam edeceğe benziyor. Deprem, ülkemizin bir gerçeği. Buna parmak basmak istedik ve depremle ilgili olarak bir performans gösterisi hazırladık. Değerli tiyatro sanatçımız İlter Baturay ve genç oyuncuları, bu depreme dikkat çekmek amacıyla bir performans hazırladılar. Deprem sergimizi de açtık gün içerisinde vatandaşlarımız bu deprem sergimizi de gezebilirler ve buradan depremle ilgili birtakım bilgiler alabilirler. Depremle ilgili olarak bir farkındalık oluşturmak istediğimiz için bu kısa tiyatro performansına ev sahipliği yaptık.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.