Deprem öncesinde kentsel dönüşüm istedikleri binalar, ağır hasar aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Deprem öncesinde kentsel dönüşüm istedikleri binalar, ağır hasar aldı
13 Mar 2023 / Pzt 10:08
/ 22 Kez Okundu
| |

Kahramanmaraş’ta bir site sakinlerinin, 6 yıl önce kentsel dönüşüm çerçevesinde binalarının yenilenmesini istedikleri ortaya çıktı. Site sakinleri arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle kentsel dönüşüme alınamayan 13 bloklu site, meydana gelen depremlerde ağır hasar aldı.

Onikişubat ilçesi Süleyman Şah Mahallesi’ndeki Sümerevler Sitesi’nin 1970’li yıllarda yapımına başlandı. Yaklaşık 10 yıllık yapım aşamasının ardından binalar, 1980’li yıllarda ev sahiplerini barındırmaya başladı. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde ağır hasar alan ve 13 bloktan oluşan binaların sakinleri dairelerini boşaltmak zorunda kaldı.
Site sakinleri 6 yıl önce İhlas Haber Ajansı’nın gündeme getirdiği haber ile yaşadıkları binaların kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılıp yeniden yapılmasını istemişti. Depreme kadar geçen sürede site sakinlerinin kendi aralarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle kentsel dönüşüme alınamadığı öğrenildi.
Site sakinlerinden Muharrem İnce, “Önceden kentsel dönüşüm ile ilgili bir çalışma olmuş ama itiraz edenler de olmuş. Yapılsa bu kadar hasar almazdı, iyi olurdu” dedi.
Başka bir site sakini Sait Koç ise, “Allah’tan gelen bir olay ve binalarımızdan memnunduk. Devletimizden aynı yerine yaptırmasını istiyoruz. Kentsel dönüşüm ile daha önce gelen müteahhitler oldu anlaşılamadı” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.