Deprem tatbikatında ’Komando Yemini’

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Deprem tatbikatında ’Komando Yemini’
07 Mar 2018 / Çar 12:33
/ 28 Kez Okundu
| |

Tokat’ta AFAD, UMKE, itfaiye ve 112 ekipleri tarafından düzenlenen ortak deprem tatbikatında ’Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli Mehmetçiğe destek için ’Komando Yemini’ okundu

Tokat’ta AFAD, UMKE, itfaiye ve 112 ekipleri tarafından düzenlenen ortak deprem tatbikatında ’Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli Mehmetçiğe destek için ’Komando Yemini’ okundu.
Tokat kent merkezinde bulunan Plevne Anadolu Lisesi, gerçeğini aratmayan deprem tatbikatına ev sahipliği yaptı. Deprem Haftası nedeniyle AFAD tarafından UMKE, itfaiye ve 112 ekiplerinin de desteği ile düzenlenen, tatbikatta senaryo gereği öğrenciler deprem ile birlikte panik içerisinde kendilerini dışarı attı. Tokat Belediyesi itfaiye ekiplerinin mahsur kalanları AFAD yardımıyla tahliye ettiği tatbikatta yaralı bir öğrenciye de UMKE ekiplerince ilk müdahale gerçekleştirildi. AFAD, tatbikat sonrasında ’O kahraman benim’ sloganıyla başlattığı AFAD Gönüllüler ordusuna katılmak isteyen öğrencilerin başvurularını aldı.
AFAD İl Müdürü Turan Uzun, afetlerin ve özellikle depremlerin Türkiye için son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, bu gerçeğin bilinciyle AFAD olarak bu tehlike ve bu riskle nasıl yaşanmasına yönelik faaliyetler düzenlediklerini söyledi.
Etkinliğin sonunda AFAD Eğitim Uzmanı Abdullah Sarıçiçek önderliğinde öğrenciler ’Komando Yemini’ okudu. Öğrencilerin var güçleriyle eşlik ettiği yeminin Afrin’de görevli Mehmetçik için bir selam niteliğinde olduğunu belirten Sarıçiçek, "Sınırlarımızın ötesinde görev yapmakta olan AFAD personelimiz var, Türk polisimiz var, askerimiz var. Orada toprağa düşen şehitlerimiz var. Onlar için de bir selam gönderelim dedik, anlamlı bir mesajımız olsun dedik. Çocuklarla birlikte gönderdiğimiz selam inşallah yerine ulaşmıştır. Hepsine Allah kolaylık versin diliyoruz" şeklinde konuştu.
Öğrencilerden Metkan Güneş, sınır ötesinde görevli Mehmetçiğin yanlarında olduklarını söyleyerek, "Onlar orada bizler için savaşırken biz de burada ülkemiz için eğitim alıyoruz. İleride her şekilde ülkemiz için çalışacağız" ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.