Depremde vefat eden 25 bin insanın ismi zeytin ağaçlarında yaşatılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Depremde vefat eden 25 bin insanın ismi zeytin ağaçlarında yaşatılacak
06 Şub 2024 / Sal 16:59
/ 2 Kez Okundu
| |

Depremin vurduğu Hatay’da depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için zeytin ağacı dikimi gerçekleştirildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi koordinesinde gerçekleştirilen programda; ağaçlara depremde hayatını kaybeden vatandaşların ismi verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da yaklaşık 25 bin insan vefat etmişti. Depremin yerle bir ettiği kentte, asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar unutulmadı. Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından depremde hayatını kaybeden vatandaşlar adına Antakya ilçesi EXPO alanında zeytin ağacı dikimi gerçekleştirildi. Ağaç dikiminde hayatlarını kaybeden yakınlarının isimlerini kağıtlara yazan vatandaşlar duygusal anlar yaşadılar. Proje kapsamında Hatay’ın ilçelerine 25 bin zeytin ağacının dikimi gerçekleştirilecek.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, insan sağlığına faydalı ve ömrü uzun olan zeytin ağaçlarının toprakla buluştuğunu belirterek “Biz istedik ki depremde hayatını kaybeden canlarımız için bir şeyler yapalım. Onlar için hem manevi anlamda değeri olsun hem yaşayan yakınları gördükçe hatırlasın hem de gelip onun eserine baksın. Ağacını sulasın, artı onun ürünüyle de onun adına hayır yapsın. Hayatını kaybeden inşalarımız için toplam 25 bin civarında zeytin ağacı dikeceğiz. Hatay’ın kalbinde başlatmak istedik. Bu gün burada yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızla birlikte ağaçlarımızı dikeceğiz. Bu ağaçlar Hatay’ın her bir tarafına yayacağız. Bu zeytinler 2-3 yıl içerisinde ürün vermeye başlayacak. Bu zeytinlerin ürünlerini de onların adına ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Ömrü uzun olan, ömrü uzadıkça da verimi artan ve sağlık anlamında en faydalı ürünü seçtik” dedi.
Depremde torununu ve kuzenlerini kaybeden Fatma Kılıç, ağaç dikimi esnasında duygusal anlar yaşadığını belirterek “Depremde torunumu ve kuzenlerimi kaybettim. Torunum için ağaç diktim. Ağaç büyüdükçe torunum mezarında rahat uyuyacak. Yarın meyve verecek ve hayrı olacak. Yüreğimde birazda olsa sakinlik oldu. Mezarına gittim, yasini şerif okudum. Torunumun yerine ağacı yaşayacak” ifadelerini kullandı.
Hayatta hiçbir yakını kalmayan bir aile için ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini belirten Ayla Abuzer, “Benim kızımın arkadaşları vefat etmişti. Tüm ailesiyle beraber vefat etti. Kızımda onların adını yazdı ve ağacı buraya diktiler. Sağolsun başkanımız da bizimle beraber dikti. İnşallah fidanlar büyüyecek ve onların gençliğini bu ağaçlarda göreceğiz. Hayır olacak, dağıtılacak inşallah” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.