Depremzede öğrenci Ali Eren’in resim dersinde çizdiği resim yürekleri dağladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Depremzede öğrenci Ali Eren’in resim dersinde çizdiği resim yürekleri dağladı
20 Şub 2023 / Pzt 14:18
/ 38 Kez Okundu
| |

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından Bodrum’a gelen depremzede çocuklar okula başladı. Resim dersinde 1. sınıf öğrencisi Ali Eren Kırıcı’nın çizdiği kendi evinin resmi yürekleri dağladı.


Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından 10 ilden gelen 8 bin depremzede vatandaş evlere, otellere ve pansiyonlara yerleştirildi. Depremzede vatandaşların okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olan 526 öğrenci ders zilinin çalmasıyla eğitim ve öğretime başladı. 36 anasınıfı, 206 ilkokul, 197 ortaokul ve 87 lise depremzede öğrenci kolejlere ve devlet okullarında derse başladı. Öğrencilerin öğlen yemeklerini okullar ve hayırsever iş insanları karşılarken birçok sınıftaki öğrenciler buruk bir heyecanla okullarına gitti.

Yıkılan evinin resmini çizdi
Otellerde kalan öğrenciler okul servisleriyle okullara dağıtıldı. Hatay’da evi yıkılan 1. sınıf öğrencisi Ali Eren Kırıcı, resim dersinde çizdiği kendi evinin resmi yürekleri dağladı. Birçok depremzede öğrencinin de benzer resimler çizdiği görüldü.

Hüseyin Boyacı İlkokul Müdürü Ayşe Avcı Aşçı, “ Her çocuk aile projesinde, gönüllü velilerimiz okula gelerek beslenme ve giyim ihtiyaçlarını karşıladı. Depremzede öğrencilerimizin bu hafta uyum haftası olarak değerlendiriyoruz. Bu uyum haftasında drama çalışmalarımız, spor, doğa yürüyüşü ile okulu ve arkadaşlarımızı tanıtım çalışmaları olacak. Bir nebzede olsun çocuklarımızın yaralarını sarmak istiyoruz. İnşallah ihtiyaçlarını da en iyi şekilde karşılayabiliriz. Bir çocuğumuz ev çizdi onun duygularını tarif edemeyiz” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.