Dev projenin adı ‘Lale Vadisi Parkı’ olarak belirlendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dev projenin adı ‘Lale Vadisi Parkı’ olarak belirlendi
03 Oca 2018 / Çar 16:32
/ 41 Kez Okundu
| |

Muş Belediye Meclisi, Karni Deresi Rekreasyon projesinin uygulandığı bölgeye Lale Vadisi Parkı adının verilmesi kararını aldı

Muş Belediye Meclisi, Karni Deresi Rekreasyon projesinin uygulandığı bölgeye Lale Vadisi Parkı adının verilmesi kararını aldı.
86 bin metrekare kapasite ile Muş’un en büyük sosyal aktivite merkezi olma özelliğini taşıyan Karni Deresi Rekreasyon projesinin uygulandığı alana yeni isim verildi. Yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirmek üzere bir araya gelen AK Parti ve DBP’li meclis üyeleri, yaptıkları görüşmeler neticesinde oy birliği ile dev projeye Lale Vadisi Parkı isminin verilmesini kararlaştırdı.
Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan Lale Vadisi Parkı’nı vatandaşların hizmetine sunmanın mutluluğunu yaş adıklarını kaydetti. Atıl halde olan bölgeyi büyük bir yatırımla şehre kazandırdıklarını kaydeden Başkan Asya, bu proje ile kentin yeşil alan kapasitesini arttırırken vatandaşların güzel vakit geçirebileceği bir ortamı da oluşturmuş olduklarını söyledi. Başkan Asya, “Yaklaşık iki yıldır Karni Deresi projesi kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar tamamlandı. Bu projeyi uygulayacağımıza dair halkımıza söz vermiştik. Allah’a şükürler olsun ki bugün bu sözümüzü de yerine getirebildik. Karni Deresi projesini uygulamayı planlarken bütçe konusunda sıkıntı yaşayacağımız söylendi. Proje çok büyük bir projeydi. Bu alanda bugüne kadar böyle bir çalışma yapılmamıştı. Kalkınma Eski Bakanımız Cevdet Yılmaz’ın da desteği ile projemizi başlattık. Projenin bir kısmı DAP İdaresi tarafından karşılanırken diğer kısmını kendi imkânlarımızı kullanarak yaptık. Bugün bu dev projeyi bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projemize destek veren devlet büyüklerimize ve kurumlarımıza teşekkür eder, uzun bir süredir proje üzerinde çalışan, emek veren herkese şükranlarımı sunarım. Projeye göre bisiklet yolları, yürüme yolları, yeşil alanlar, spor alanları, anfi, havuzlar, büfeler, su depoları ve ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Atıl halde bulunan Karni Deresini Muş’a kazandırarak, modern ve yaşanılabilir bir kent için, en büyük sosyal aktivite merkezini kurduk. Yeşil alan sorunun hat safhada olduğu ilimizde, bu projenin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Muş’un; mesire alanları ve parkları olan, insanların huzur içinde yaş adığı, çocukların güven içinde oyn adığı bir şehre dönüşmesini arzu ediyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu vesile ile hizmete sunduğumuz projemizin ilimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. 2018 yılının ilk meclis toplantısında bu yatırımımıza uygun bir isim vermeyi kararlaştırdık. Yaptığımız görüşmeler neticesinde bu bölgeye Lale Vadisi Parkı ismini oybirliği ile aldık. Vatandaşlarımızın istifade edeceği, adına yakışır bir park olması dileğiyle ilimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.