Devlet Övünç Madalyası töreninde duygusal anlar yaşandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Devlet Övünç Madalyası töreninde duygusal anlar yaşandı
30 Oca 2018 / Sal 14:58
/ 49 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanlığının tüm Türkiye’de düzenlediği Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni ile Şanlıurfa’da da şehit yakını ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi

Cumhurbaşkanlığının tüm Türkiye’de düzenlediği Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni ile Şanlıurfa’da da şehit yakını ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi. Törende şehitlerin özgeçmişi okunurken aileler gözyaşlarına hakim olamadı.
Cumhurbaşkanlığının tüm Türkiye’de düzenlediği Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Şanlıurfa’da da gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan törende şehitlerin özgeçmişleri okunurken duygusal anlar yaşandı. Şehit yakınları ve salondakiler gözyaşlarına hakim olamadı.
Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Bugün burada Şanlıurfa’da son dönemlerde gerçekleşen en önemli, en anlamlı buluşmalardan birini gerçekleştiriyoruz. Özellikle son dönemlerde ve bugünlerde kutsal değerlerimiz olarak saydığımız vatanımız, bayrağımız, her santimetresi şehit kanı ile sulanmış olan bu vatan topraklarının müdafaası, istikbalimiz, istiklalimiz için büyük bir fedakarlık gösteren, ebediyete ve bu uğurda gazi olan, bu fedakarlığın bir göstergesi olan nişanesi ve vefa örneği olarak devletimizin takdim etmeyi uygun gördüğü övünç madalyası tecvit törenini burada gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Şehit Polis Memuru Hasan Hüseyin Çalışkan’ın eşi Aslı Çalışkan, ”Çok güzel bir program. Devlet Övünç Madalyası almak gurur verici. Bu madalyayı almak herkese nasip olmaz. Böyle bir ödülü bize layık gördüğü için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından şehit aileleri ile gazilere madalyaları verildi.
Bir otelde gerçekleştirilen törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Harran Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Ramazan Taşaltın, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, şehit alileri, gaziler ve gazilerin aileleri katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.