Devlet Övünç Madalyası töreninde gözyaşları sel oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Devlet Övünç Madalyası töreninde gözyaşları sel oldu
18 Oca 2018 / Per 15:40
/ 95 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Muğlalı 5 şehit yakını ve 2 gaziye tevdi edilen ‘Devlet Övünç Madalyası’ Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından şehit yakınlarına ve gazilere düzenlenen tören ile verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Muğlalı 5 şehit yakını ve 2 gaziye tevdi edilen ‘ Devlet Övünç Madalyası’ Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından şehit yakınlarına ve gazilere düzenlenen tören ile verildi. Törene Vali Esengül Civelek’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Kamil Köten, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Albay Numan Öksüz ve protokol üyeleri katıldı. Menteşe İlçesi’nde bir restoranda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törende konuşan Muğla valisi Esengül Civelek, “Canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz ve canlarını feda etmeye hazır olan hayatlarını hiçe sayan kahraman gazilerimize Cumhurbaşkanımız tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyalarının ve beratlarının takdimi için bir aradayız. Şehitlerimiz bizim istiklalimizin ve şanlı tarihimizin sembolleridir. Her karışı şehit kanıyla sulanmış bu mukaddes kutsal vatan toprakları üzerinde bağımsız, özgürce, huzur içerisinde, barış içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde var olan onurlu yaşamınızı aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz” dedi.
Vali Civelek’in konuşmasının ardından, şehit aileleri ve gazilere Cumhurbaşkanlığınca gönderilen Devlet Övünç Madalyaları takdim edildi. ‘ Devlet Övünç Madalyasıtöreninde, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 11 Kasım 2015’de terör örgütü PKK mensuplarının saldırısında şehit düşen Jandarma Teğmen Altuğ Pek’in beratı annesi Fatma Pek’e verildi. 29 Eylül 2016’de Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda yaralanan ve hastanede şehit olan polis memuru Sefa Altınsoy’un beratı babası Faruk Altınsoy’a verildi. Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkisinde 6 Eylül 2015’te terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit düşen sözleşmeli piyade er Adnan Ergen’in beratı babası Mehmet Ergen’e takdim edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığında sivil memur olarak 17 Şubat 2016 tarihinde teröristlerce askeri servis araçlarına yönelik yapılan bombalı saldırıda şehit olan Orçun Munyas’ın beratı babası Mehmet Nuri Munyas’a verildi. 30 Eylül 2016’da Hakkari’nin Çukurca ilçesinde düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Yüzbaşı Özgür Özekin’in beratını eşi Müge Özekin 2 yaşındaki oğlu Yiğit Pars ile birlikte aldı. Programda Gazi Piyade Uzman Çavuş Vedat Tuğ ile Gazi Piyade er Onur Çolak’a beratları Vali Civelek tarafından verildi. Çolak’ın beratını tedavisi nedeniyle annesi Zennube Yaşar Akburak aldı.
Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.