Diplomalı evli çiftler
06 Kas 2017 / Pzt 15:08
/ 11 Kez Okundu
| |

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde Evlilik Okulu’nda eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 80 çift daha, mezun oldu

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde Evlilik Okulu’nda eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 80 çift daha, mezun oldu. Çiftler, düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinelerini aldı.
Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen proje Evlilik okulu projesi devam ediyor. Eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen 80 çift daha düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Nikah Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, başkan yardımcıları kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı.
"Birbirinizi üzmeyin"
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlilik Okulu’nu önemsediğini ve 2009 yılında başlatılan projenin patentinin Şahinbey Belediyesi’nde olduğuna dikkati çekerek, “Bir dakikamızın garantisi olmadığı dünyada insanların birbirini üzmemesi gerekiyor. Birbirinize değer verip, saygı göstererek iyilikleri ve güzellikleri arttıralım. Bu hayat içerisinde de öncelikli olarak eşimize sevgi ve saygı göstermeliyiz. Eşinizle kavga ettiğinizde dünyadayken cehennem hayatını yaşıyorsunuz. Bu nedenle ailedeki mutluluk dünyadaki cennet gibi. Birbirimizi sever ve sayarsak huzurlu ve mutlu olacağız. Mutlu aile huzurlu toplum demektir. Aile toplumun çekirdek yapısıdır. Çekirdek yapı ne kadar sağlam olursa gelecek nesil o denli sağlam yetişir. Suç şebekelerinin hedefindeki çocuklar genelde parçalanmış aile çocukları oluyor. Bu nedenle boşanmaların önüne geçmek ve mutlu aile yapısını oluşturmak için Evlilik Okulu Projesini hayata geçirdik ve 8 yıldan bu yana da başarı ile yürütüyoruz” dedi. Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, evlilik okuluna katılan çiftlere evliliği önemi ile ilgili bilgiler verdi.
Mezun olan çiftlere çamaşır makineleri de teslim edildi.
Öte yandan, 2011 yılında başlanan Evlilik Okulu ve aile içi eğitim projesinden bu güne kadar 21 bin 284 kişi faydalandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.