Diriliş Ertuğrul’un Hayme Anası’nın 48 yıllık sırrı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Diriliş Ertuğrul’un Hayme Anası’nın 48 yıllık sırrı
20 Haz 2016 / Pzt 18:39
/ 939 Kez Okundu
| |

Diriliş Ertuğrul dizisinin Hayme Ana’sı Yeşilçam’a bir dönem damgasını vurdu. 16 yaşında meşhur olan Hülya Darcan’ın ilk prensibi tam 48 yıl sonra ortaya çıktı.

Türk Nostajji / Ses Dergisi 27 Ocak 1968

1967 yılında Ses Artist yarışmasını kazanıp 1968'de ilk röportajını Ses Dergisi'ne veren, Diriliş Ertuğrul'daki Hayme Ana rolüyle damga vuran Hülya Darcan, Yeşilçam macerasında yaşadıklarını anlatmıştı.

Samanyolu filmi için Ediz Hun'un kızkardeşi rolüne çıkacak bir genç kız aradıklarını, filmin Rejisörü Orhan Aksoy'ın kendisini stüdyoya davet ettiğini söyleyen Hülya Darcan, o anlatı şöyle anlatmıştı:

"Renkli film" dedi, "Çok önemli rol" dedi. "Ediz Hun'un kız kardeşi rolünde, Hülya Koçyiğit'le karşı karşıya oynayacaksın" dedi. "Çok para  alacaksın" dedi. Arkasından da teklifinin kabul edileceğinden emin bir şekilde sordu:

 - Oynayacaksın değil mi?

Hülya Darcan hiç düşünmeden cevap verdi:

 - "Özür dilerim. Ancak başrol, yani içinde benden başka birinci sınıf kadın oyuncu olmayan filmlerde oynuyorum!"

 

Rejisör Aksoy bu cevaba çok kızdı. Hülya Darcan'ın yerine Mine Sun'u oynattı.  Fakat, aynı firmanın, rejisör Lütfi Akad yönetiminde çevirdiği ve baş erkek rolünü Yılmaz Güney'e verdiği "Kurbanlık Katil" filmine baş kadın olarak Hülya Darcan seçilmesin mi? Tasavvur edin, Türkiye sinemasının en titiz çalışan, "eski ustası" Lütfi Akad, Venedik ve Berlin Film Festivalleri'ne göndereceği filmin baş kadın rolünü, bu 16 yaşındaki tecrübesiz genç kıza veriyor.

Hülya Darcan bu olayı anlatırken heyecanlanıyordu:

 - Geçen yıl Ses mecmuasının yarışmasında, finale kalan dört kız içinde üçüncü olmuştum. O günkü heyecanı gene yaşıyorum. Fakat hemen söyleyeyim ki,  yarışmada üçüncü oldum, ama yerli filimlerde hep birinci rolde oynamak kararındayım.

SES mecmuasının yarışmasına binlerce genç kız katılmıştı. Onların arasından seçilip dördüncü olmak da, üçüncü olmak da çok önemli bir  şeydir. Eğer bende kabiliyet olmasaydı, bugünkü halime gelebilir miydim?


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.