DİSKİ merkez ilçeler ve kırsal mahallelerin içme suyu sorununu çözüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
DİSKİ merkez ilçeler ve kırsal mahallelerin içme suyu sorununu çözüyor
15 Mar 2018 / Per 13:56
/ 87 Kez Okundu
| |

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent merkezi ve ilçelerde içme suyu sorunlarını gidermek için çalışmalarını sürdürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent merkezi ve ilçelerde içme suyu sorunlarını gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent ve kırsal ilçe merkezleri ile mahallelerinde yaşayan vatandaşların içme suyu sorunlarını ortadan kaldırmak için ’Diyarbakır İli Merkez İlçeleri, Kırsal İlçe Merkezleri Ve Mahallelerinde Kısmi İçme suyu Tesisi İnşaatı Yapımı İşi’ni yürütüyor. Sözleşme bedeli 1 milyon 923 bin TL olan proje kapsamında 25 bin metre içme suyu şebekesi döşenecek, su depoları inşa edilecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda kent merkezi, kırsal ilçe merkezleri ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların içme suyu sorunlarını gidermek için hazırladığı projeyi hayata geçiriyor.
Yapım işi kapsamında Kayapınar’ın Avcısu, Hani’nin Kuyular, Sur’un Sati, Kulp’un Aygün, Hani’nin Gürbüz mahalleleri; Kocaköy, Dicle, Ergani, Lice ve Hazro’nun ilçe merkezlerinde içme suyu şebekelerinin döşenmesi, Çüngüş’te 500 metreküplük içme suyu deposu, Eğil merkezde 100 metreküplük ayaklı su deposunun yapımı ile Çınar’ın Bellitaş Mahallesi’nde su havzasının rehabilitasyonu gerçekleştirilecek.

Sözleşme bedeli ise 1 milyon 923 bin TL
Binlerce insanın su sorununu ortadan kaldıracak proje kapsamında toplamda 25 bin metre içme suyu şebekesi döşenecek. Geçtiğimiz Ocak ayında başlayan ve önümüzdeki Ağustos ayında tamamlanması planlanan yapım işinin sözleşme bedeli ise 1 milyon 923 bin TL oldu.

Kocaköy, Hani ve Çüngüş’te başladı
Proje kapsamında kapsamında şu anda eş zamanlı olarak Kocaköy’de 4 bin metre, Hani’nin Gürbüz Mahallesi’nde 4 bin metre içme suyu şebekesi döşeniyor, Çüngüş merkezde 500 metreküplük içme suyu deposu inşa ediliyor. İçme suyu deposundan iki merkez mahalle, YİBO ve Depremevleri’nde oturan vatandaşlar yararlanacak. Buradaki çalışmaların tamamlanmasının ardından projede yer alan diğer merkez ve kırsal mahallelerdeki çalışmalar başlayacak.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.