Diyabet okulunda mezuniyet töreni düzenlendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Diyabet okulunda mezuniyet töreni düzenlendi
07 Kas 2017 / Sal 16:19
/ 25 Kez Okundu
| |

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kahta Devlet Hastanesinde diyabet eğitimi alan Diyabet Okulu mezunları diplomalarını aldı

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kahta Devlet Hastanesinde diyabet eğitimi alan Diyabet Okulu mezunları diplomalarını aldı.
Türkiye’ de son 10 yılda büyük artış gösteren diyabet tedavisinin en önemli adımlarından biri olan diyabet eğitimi Kahta Devlet Hastanesinde Diyabet Okulu adı altında 4 yıldır uygulanıyor. Bu kapsamda günlük bireysel eğitimlerle beraber grup eğitimlerini de alan 20 hastaya diplomaları verildi. Türkiye’de diyabet hastalığının bilinçlendirilmesi ve önlenmesine yönelik önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, yapılan araştırmalarda, diyabette hasta eğitimi olmadığı zaman, diyabete bağlı gelişen hastalıkların dört kat daha fazla ortaya çıktığını gösterdiğini söyledi. Başhekim Dost, “ Diyabet okulunda verilen eğitimlerin amacı diyabetli bireylerde sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve egzersiz alışkanlığı kazandırmak, diyabette ilaç ve insülin kullanımını en doğru şekilde uygulamalarını sağlamaktır. 4 yıldır hizmet veren okulumuzda yaklaşık bin diyabetli bireye eğitim verilmiştir. Dahiliye uzmanı, diyabet hemşiresi, diyetisyen ve psikologlardan oluşan ekibimiz tarafından verilen eğitimlere, tüm diyabetli bireyler ve yakınları katılabilirler. Tüm diyabetlilerimize ve halkımıza sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.
Diyabet okulunda mezuniyet belgesini alan diyabetli bireyler ise, Kahta Devlet Hastanesinin verdiği bu hizmetten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, diyabetin takip gerektiren bir hastalık olduğunu ve birlikte yaşam sürdürmek için iyi bir eğitim alınması gerektiği bunu da diyabet okulunda aldıklarını belirtti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.