Diyarbakır Almanya’da tanıtılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Diyarbakır Almanya’da tanıtılıyor
07 Mar 2018 / Çar 16:33
/ 43 Kez Okundu
| |

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarında Diyarbakır’da yerini aldı

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarında Diyarbakır’da yerini aldı.
186 ülkeden 10 bin firmanın katılımı ile 52’inci kez kapılarını açan Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur Belediyesi ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Diyarbakır Bölgesel Yürütme Kurulu da katılım sağladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in katılımıyla başlayan fuarda, Türkiye tanıtımı startını ise Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş verdi.
Dünyanın en önemli turist pazarı sayılan fuarda Diyarbakır’ında yerini almasının önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Ali Fuat Eker ile Sur Belediyesi Başkan Yardımcısı Ensari Erden, Diyarbakır’ın gerek inanç gerekse kültür turizminde son yıllarda önemli çalışmalar kaydettiğini belirtti.
Fuar açılışından sonra Türkiye bölümündeki stantları dolaşan Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, DTSO Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Ali Fuat Eker, Sur Belediyesi Başkan Yardımcısı Ensari Erden, TURSAB Diyarbakır Bölgesel Yürütme Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Şan tarafından karşılandı.
Diyarbakır standına gelen ziyaretçiler, turizm işletmeleri ve kültür ve inanç turizmi alanında faaliyet gösteren önemli tur operatörleri Diyarbakır’a yakın ilgi gösterdi. Diyarbakır’ın tanıtımının her yönüyle sağlanması adına stantta fuar katılımcılarına Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi tarafından gezi rehberi, gezi haritası, broşür ve kitapçıklar ile tanıtıcı kitap, tanıtım filmi gibi materyallerin dağıtımını sağladı.
Öteye yandan Diyarbakır’ın içinde barındırdığı tarihi, kültürel ve inanç değerlerine hayran kalan ziyaretçiler Diyarbakır’ın gezilip görülmesi gereken bir il olduğunu söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.