Doğubayazıt’ta kadınların üretim yaptığı tarlalarda hasat başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Doğubayazıt’ta kadınların üretim yaptığı tarlalarda hasat başladı
29 Ağu 2023 / Sal 13:12
/ 35 Kez Okundu
| |

Doğubayazıt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün desteğiyle kurulan “Kadın Üretim Kooperatifi” tarafından hayata geçirilen proje kapsamında mahallerde oluşturulan tarlalarda hasat başladı.

Belediyenin destekleri ile mısır, yeşil mercimek, patates, ayçiçeği gibi ürünlerin kadınlar tarafından ekildiği tarlalarda, kadınlarla birlikte ürünleri toplayan Belediye Başkanı Yıldız Acar yaptığı açıklamada, “Kendi kendine yeten ve üreten bir ilçe olma yolunda attığımız bu adımlar, çok değerli ve kıymetlidir. İlçemizde şuan için fabrikalar olmayabilir. Fakat tek gelir kaynağımızın gümrük ticareti olarak görülmesi ezberini bozmak istiyoruz. İlçemizde yenilik üstüne yenilikler ekleyerek farklı alanlarda vatandaşlarımız için yeni istihdam kapıları oluşturmayı amaçlıyoruz. Tarımsal faaliyetlerin ilçemizde yapılabileceğini, ilçemiz topraklarının tarıma elverişli olup, çiftçilerimizin ne kadar çok verim alabileceklerini göstermek istiyoruz” dedi.
Acar ayrıca, ürün hasadı sonrası elde edilecek olan gelirin, ilçedeki kadınların sosyo-ekonomik durumlarını düzeltmek ve okul okuyan kız öğrencilerin eğitim hayatlarına katkıda bulunmak amacıyla kullanılacağını kaydetti.
Öte yandan tarlalarda emeklerinin karşılığını toplayan kadınlarda, kendilerine verilen destekten ötürü Belediye Başkanı Acar’a teşekkür etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.