DPÜ’de “Tavşanlı Tarihinde Mevlevilik” başlıklı konferans

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
DPÜ’de “Tavşanlı Tarihinde Mevlevilik” başlıklı konferans
16 Ara 2023 / Cmt 12:51
/ 2 Kez Okundu
| |

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Mevlana Haftası dolayısıyla “Tavşanlı Tarihinde Mevlevilik” başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı.

Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü R. Raşit Küçükkağnıcı, İlçe Sosyal Hizmet Müdürü Havva Gümüş ve Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Öztürk, akademik ve idari personel, öğrenciler ile davetliler katıldı.
Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Mustafa Çağrı Demir’in üstlendiği ve Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin huzurunda saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İsmet Çelik "Hz. Mevlana, sevginin ve hoşgörünün evrensel mühendisidir. Türk Milleti olarak Hz. Mevlana gibi bir değere ve eserlerine sahip olduğumuz için ne kadar gurur duysak azdır" dedi.
Etkinlikte Mevlana’nın soyundan gelen Esif Dede’nin torunlarından, Tavşanlılı ve aynı zamanda Tavşanlı MYO akademisyenlerinden Öğr. Gör. Nedret Korkmaz tarafından Hz. Mevlana ve yaşam felsefesi hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğr. Gör. Korkmaz, Tavşanlı’da bulunan ve Mevlevihane Medresesi olan evleri, Hz. Mevlana’ya uzanan soyu ve Tavşanlı Mevlevihane’si hakkında büyüklerinden duyduklarını ve bildiklerini dinleyicilere aktardı.
Daha sonra söz alan tarih araştırmacısı Mesut Kocaman, Tavşanlı Mevlevihane’si hakkında dinleyicileri tarihi belgelerle bilgilendirdi. Tavşanlı Mevlevihane’si konusunda kitapları ve akademik çalışmaları bulunan Kocaman, Mevlana Haftası içerisinde yapılan bu etkinlik sayesinde çalışmalarından elde ettiği bilgileri öğrenci, öğretmen ve halka aktarmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, katılımcılara ve MYO yönetimine teşekkür etti. Neyzen İbrahim Harmancıklıoğlu’nun ney konseri sırasında ise KYK Aslanbey Yurt Müdürü Ahmet Taş, Mevlana’nın ’Etme’ isimli şiirini okudu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.