Dualarla kutlandı
09 Mar 2018 / Cum 12:15
/ 70 Kez Okundu
| |

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sarıcakaya Belediyesince hanımlara özel program düzenlendi

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sarıcakaya Belediyesince hanımlara özel program düzenlendi.
Bir düğün davet salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kadınlara yönelik programda; Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, İlçe Müftülüğü hanım kursiyerlerince ‘İslam’ın Kadına Verdiği Değer’ konulu söyleşi, şehitler için hatim duası ve çeşitli hediyelerin dağıtımı yapıldı. Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçikleri her daim hatırlamak onlara manevi destek olabilmek adına salondaki tüm camlara ’Zeytin Dalları’ konulması dikkat çekti.
KADIN CEFAKARDIR
Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, yaptığı konuşmada, sözlerine "Belki daha farklı bir program tertip edebilirdik. Lakin camlarınızda gördüğünüz o Zeytin dallarımız size bir şeyler anımsatmıştır. Şuanda Mehmetçiğimiz Özgür Suriye Ordusu ile beraber büyük bir operasyon yapıyor. Ve bugün bu operasyonun 48. günü 43 de şehidimiz bulunmaktadır. Rabbim hepsine rahmet eylesin” diyerek başladı. Düzenlenen bu programı da onlar adına tertiplediklerini dile getirerek hanımların erkeklerden çok daha fazla katkı sağladığı mesajını vererek konuşmasını sürdüren Güler, “Sizlerin ne kadar cefakar olduğunu biliyorum. Elleriniz nasırlaşmış bir şekilde çabalayarak ve alın terinizle kazanıyorsunuz. Bugün bu ülkeyi kuranlara baktığımızda; Nene hatunları, Şerife bacıları, Elif bacıları hiçbir zaman unutamayız. Bence sizlerde hepiniz birer Nene Hatun, Elif ve Şerife bacısınız. Sizleri bir ömre sığdıramaz iken bu sembolik günde sadece sizleri bir araya getirmek adına bir şeyler paylaşabilmek için davet ettik” diye konuştu.
KADINLAR BİZE ALLAH’IN EMANETİDİR
İlçe Kaymakamı Recep Aydın da İslam dininin kadına verdiği değer hakkında görüşlerini dile getirdi.
İlçe Müftüsü Ahmet Kanatlı da “Bizim dinimizde Anneler Günü, Babalar Günü, Kadınlar Günü gibi tek bir güne sığdırılacak günler yoktur. Her gün anneler, kadınlar ve babalar günüdür. Biz böyle bakıyoruz ve böyle değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.
Belediye Meclis üyesi Kezban Uslu ise konuşmasında, kadına yönelik şiddete dair yapılan yeni yasal düzenlemelere değindi.
Konuşmaların ardından; ilahiler, İlçe Müftülüğü hanım kursiyerlerince ‘İslam’ın Kadına Verdiği Değer’ konulu söyleşi ve şehitler için hatim duası yapıldı. Meclis üyesi Uslu, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Kadriye Okur, belediye bayan personeli ile birlikte hanımlara hediye olarak birer yazma hediye etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.