Dulkadiroğlu’nda tarihi konaklar turizme kazandırıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dulkadiroğlu’nda tarihi konaklar turizme kazandırıldı
17 Oca 2023 / Sal 13:51
/ 36 Kez Okundu
| |

Restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgi veren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay," Tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan konaklarımızı bir bir restore ederek turizme kazandırdık" dedi.

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin, ortaya koyduğu restorasyon çalışmalarıyla ilçenin tarihini gün yüzüne çıkarttığı belirtildi.
Tarihi Bahtiyar Yokuşu projesi, Dulkadiroğlu Konağı Restorasyonu, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi Konağı, Mutfak Müzesi Konağı ve Tarihi Maraş Araştırmalar Konağı gibi projeleri tamamlayarak hizmete sunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu çalışmaların Divanlı ve Kurtuluş mahallelerinde devam ettiğini kaydetti.
Tarihi konak restorasyonu çalışmalarıyla şehrin turizm alt yapısının oluştuğunu ifade eden Okay, “İlçemizin turizm anlamında gelişmesi ve kendisine düşen payı alması adına göreve geldiğimiz günden bu yana birçok çalışma yaptık. Bu çalışmaların başında da tarihi sokak sağlıklaştırma projeleri gelmektedir. Tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan konaklarımızı bir bir restore ederek turizme kazandırdık. Bu konaklarımızın içerisini de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek şekilde donattık. Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı ve Maraş Araştırmalar Konağı bunların başında gelmektedir. Ayrıca Bahtiyar Yokuşu projemizin üçüncü etap çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Birinci ve ikinci etabını tamamladığımız bu projemizde üçüncü etap çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu alanda toplamda 50 adet restorasyon ve cephe yenileme projesi gerçekleştirdik” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.