Dünyanın en büyük tank çıkarma gemisi ’Tcg Bayraktar’ Samsun’a çıkarma yaptı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
22 Eyl 2017 / Cum 17:25
/ 133 Kez Okundu
| |

Dünyanın en büyük tank çıkarma gemisi ’Tcg Bayraktar’ Açık Deniz Eğitimi kapsamında Samsun’a çıkarma yaptı

Dünyanın en büyük tank çıkarma" href="/tag/cikarma/"> çıkarma gemisi ’Tcg Bayraktar’ Açık D eniz Eğitimi kapsamında Samsun’a çıkarma" href="/tag/cikarma/"> çıkarma yaptı.
Samsun Limanı’na demirley en TCG Bayraktar’ın ziyareti kapsamında Harp Okulu Filotillası Komodoru D eniz Albay Erol Küçük, Gemi Komutanı Dz. Yrb. Bül ent Güngör, Eğitim Tabur Komutanı Dz. Binbaşı Emin Yılmaz ve öğr encilerd en oluşan heyet, Vali Vekili Hasan Öztürk’ü ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.
Ziyarett en duyduğu memnuniyetini ifade ed en Vali Vekili Hasan Öztürk, Harp Okulu Filotillası Komodoru D eniz Albay Erol Küçük ve beraberindekilere ziyaretlerind en dolayı teşekkür ederek, “İlimize hoş geldiniz” dedi. Ziyaretin sonunda karşılıklı hediye takdimi yapıldı.
Ziyaretin ardından Vali Vekili Hasan Öztürk ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yerli ve milli imkanlarla üretil en dünyanın en büyük tank çıkarma" href="/tag/cikarma/"> çıkarma gemisi TCG Bayraktar’a iadeyi ziyarette bulunarak, gemi komutanları ile birlikte öğle yemeği programına katıldı.

“Nered en nereye”
Yerli üretim imkânlarının artmasıyla birlikte Türkiye’nin her alanda yükseleceğini belirt en Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Önced en tüm askeri malzeme ve araçlarımızı yurt dışından alırk en, şimdi k endimiz üretmeye başladık. Nered en nereye. Bundan 20 yıl önce, 30 yıl önce Türkiye k endi gemisini yapacak d enildiğinde kimse inanmazdı. Şimdi gemimizi de, helikopterimizi de, silahımızı da k endimiz üretiyoruz. Türk savunma sanayisi son yıllarda büyük gelişme gösterdi. Bu geminin yapımında emeği geç en herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Karad eniz’de d eniz subayı yetiştirmek için yapılan Açık D eniz Eğitimi görevini tamamlayan Türkiye’nin ilk yerli gemisi TCG Bayraktar 140 metrelik boyuyla gör enleri büyülüyor. Gemi içinde laboratuvar, ameliyathane, çamaşırhane gibi birçok alanı barındırıyor. Ayrıca nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılara karşı tam personel koruması olan gemi tam depo ile 30 gün boyunca d enizde kalabiliyor.
Yemek programına ayrıca Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Sahil Güv enlik Karad eniz Bölge Komutan V. İkmal Albay Ercan Ş envardar katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.