Dünyanın en küçük tespihlerinden biri Başkan Ak’ta

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dünyanın en küçük tespihlerinden biri Başkan Ak’ta
10 Mar 2018 / Cmt 10:25
/ 99 Kez Okundu
| |

Ankara Keçiören Belediyesi tarafından restore ettirilen ve ismini bahçesindeki asırlık dut ağacından alan tarihi Dutlu Konakta sanat çalışmalarını yürüten Ömer Faruk Tekin, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a dünyanın en küçük tespihlerinden birini hediye etti

Ankara Keçiör en Belediyesi tarafından restore ettiril en ve ismini bahçesindeki asırlık dut ağacından alan tarihi Dutlu Konakta sanat çalışmalarını yürüt en Ömer Faruk Tekin, Keçiör en Belediye Başkanı Mustafa Ak’a dünyanın en küçük tespihlerind en birini hediye etti.
Keçiör en Sanat ve Meslek Edindirme (KEÇMEK) Gubari Hat Sanatı Hocası Ömer Faruk Tekin, Başkan Mustafa Ak’ı makamında ziyaret ederek boyu 3 santimetre, ağırlığı 0.6 miligram olan ve incir çekirdeğind en yapılan dünyanın en küçük tespihini hediye etti. İmamesi 22 ayar altın olan 33’lük tespihin her bir tanesi mikroskopla yapılan titiz bir çalışmanın izlerini taşıyor. 2 ay boyunca tespihi yapmak için çalıştığını söyley en Tekin, Dutlu Konakta 1 yıldır sanat çalışmalarına devam ediyor.
Türkiye’de bu sanatı yapan iki kişid en biri olan Tekin, k endi rekorunu kırmak için çalışacağını belirtirk en, Başkan Ak da titiz bir çalışmanın ürünü olan el emeği ürünün çok kıymetli olduğunu vurguladı. Sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını ifade ed en Ak, "Sanata verdiğimiz değeri her fırsatta gösteriyor ve sanat çalışmaları için mekan tahsisimiz sürdürüyoruz. Atölye çalışmaları yapılan konağımızda alanında uzman hocalar tezhip, hat, minyatür, çini, ebru, ahşap oymacılık, alüminyum rölyef, mozaik gibi sanat dallarında eşsiz eserler ortaya çıkarıyorlar" şeklinde konuştu.
3 yıldır Dutlu Konakta ahşap oyma alanında çalışmalarını sürdür en KEÇMEK hocası Metin Şevluğ ise Amerikan cevizind en ç entik oyma des enli ve Mustafa Ak’ın isminin yazdığı bir kalemlik hediye etti. Başkan Ak iki sanatçıya da el emeği ürünlerind en dolayı teşekkür ederek, sanat hayatlarında başarılar diledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.