Dünyanın konuştuğu isim olan Faruk Koca kimdir?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dünyanın konuştuğu isim olan Faruk Koca kimdir?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
12 Ara 2023 / Sal 09:52
/ 2.350 Kez Okundu
| |

Dün geceden beri tüm dünyanın konuştuğu tek isim olan Faruk Koca kimdir? Faruk Koca neden dünyanın gündeminde. İşte Faruk Koca ile alakalı detaylı bilgiler.

Başkan Faruk Koca, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından saha içinde hakem Halil Umut Meler'e yumruk atarak gündeme bomba gibi düştü. 1964 yılında Ankara'nın Bala ilçesinde doğan Koca, lise mezunu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde XXII. ve XXIII. Dönem Ankara Milletvekili olarak görev yaptı. AK Parti kurucular kurulu üyesi olan  evli ve dört çocuk babası olan Faruk Koca, 2021 yılında Ankaragücü'nde gerçekleştirilen olağan genel kurulda 1058 oyun 802'sini alarak başkanlığa seçildi.
 
Ancak, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan olaylar, Faruk Koca'nın adını bir skandala karıştırdı. Müsabaka 1-1 berabere sona ererken, hakem Halil Umut Meler'in son düdüğünün ardından saha içi karıştı. Başkan Faruk Koca, hakem Meler'e sahanın ortasında yumruk atarak olayın fitilini ateşledi. Hakem Meler yere düşerken, güvenlik güçleri araya girerek durumu kontrol altına aldı. Halil Umut Meler ve yardımcı hakemleri çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sahadan çıkartıldı.
 
Bu olay, Türk futbolunda ender rastlanan bir şiddet örneği olarak gündemi sarsarken, spor kamuoyu ve yetkililer tarafından olayın soruşturulması bekleniyor. Başkan Faruk Koca'nın bu talihsiz hareketi, sporun fair-play prensiplerine aykırı bir davranış olarak büyük eleştiri toplamış ve hukuki sonuçlarıyla ilgili incelemelerin başlamasına neden olmuştur.

FAİR PLAY ÖDÜLÜ ALDI
Halil Umut Meler'i darp ederek futbolda son yılların en büyük skandallarından birine imza atan Faruk Koca'nın, 2022 yılında TFF tarafından Fair Play/Adil Oyun Başkan/Yönetici Ödülü'ne layık görüldüğü de ortaya çıktı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.