Dünyanın yaşam kalitesi en yüksek şehirleri listesi güncellendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dünyanın yaşam kalitesi en yüksek şehirleri listesi güncellendi
20 Mar 2018 / Sal 15:41
/ 145 Kez Okundu
| |

20 yıldır “Yaşam Kalitesi” (Quality of Living) adı altında bir çalışma yürüten “Mercer”, dünya kamuoyu için bir referans haline getirdiği listesini güncelledi

20 yıldır “Yaşam Kalitesi” (Quality of Living) adı altında bir çalışma yürüt en “Mercer”, dünya kamuoyu için bir referans haline getirdiği listesini güncelledi.
İnsan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer, beş kıtada 231 şehri kapsayan 2018 yılı Yaşam Kalitesi Araştırması sonuçlarını k endi web sitesinde açıkladı. 400’d en fazla şehirde yürütül en çalışmanın ürünü olan “Yaşam Kalitesi” listesinin lideri, 2017’de olduğu gibi, Viyana şehri olurk en, list enin 231. sırası olan son sırada Bağdat yer aldı. List enin ilk on sıralamasında 3 Alman şehri ile 2 İsviçre şehri olması göze çarpark en, 8 şehrin Avrupa kıtasında olması dikkat çekti.
Araştırma sonrasında yaşam kalitesi en yüksek 10 şehir şu şekilde sıralandı:
1. Viyana - 2. Zürih - 3. Auckland - 4. Münih - 5. Vancouver - 6. Düsseldorf - 7. Frankfurt - 8. C enevre - 9. Kop enhag - 10. Basel.
Avrupa’nın önemli şehirlerind en Berlin 13. - Brüksel 27. - Paris 39. - Londra 41. - Madrid 49. ve Roma 57. sırada yer aldı.
İstanbul 134. sıra ile listede yer alan tek Türk şehri olurk en, Ukrayna’nın Kiev şehri, 173. sıra ile listede en düşük yere sahip olan Avrupa ülkesi oldu. “Yaşam Kalitesi” listesinin belirl enmesi için, politik ve sosyo-ekonomik durum, eğitim, sağlık hizmetleri gibi toplam 39 farklı faktör dikkate alınıyor.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.