e-Devlet'e Akraba Silme özelliği mi geldi? Resmi açıklama geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
e-Devlet
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
23 Haz 2024 / Paz 09:58
1 dk okuma / 1.971 Kez Okundu
| | |

e-Devlet'te akraba silme özelliği olduğu iddiaları üzerine İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı

Son günlerde sosyal medya platformlarında, e-Devlet üzerinden akraba silme işlemi yapılabileceği yönünde iddialar dolaşmaktadır. Bu iddialar üzerine İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından bir açıklama yapıldı.

DMM'den Yapılan Açıklamada, sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Akrabalarınızı e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;"Türkiye'nin dijital platformu e-Devlet Kapısı'nda, 'Akraba İlişiği Kesme İşlemleri' gibi bir hizmet bulunmamaktadır. Bahse konu iddialara dayanak olarak gösterilen ekran görüntüleri, e-Devlet Kapısı'ndaki bir hizmete ait değildir. Görüntüler, dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlanmıştır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Asılsız İddialar ve ManipülasyonDMM'nin açıklamasında, sosyal medya platformlarında yayılan bu tür yanıltıcı bilgilerin kullanıcıları yanlış yönlendirdiği ve dijital ortamda manipülasyon amacı taşıdığı vurgulanmıştır. e-Devlet Kapısı'nın güvenilir ve resmi hizmetlerine itibar edilmesi gerektiği, bu tür asılsız iddiaların dikkate alınmaması gerektiği ifade edilmiştir.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.