Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: "Her gün kadınlar; her gün insanlığın günü olmalı"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan:
07 Mar 2018 / Çar 11:51
/ 31 Kez Okundu
| |

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Sadece bugün değil her gün kadınların günü, her gün insanlığın günü, her gün sevginin ve hoşgörünün günü olmalı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Sadece bu gün" href="/tag/gun/"> gün değil her gün" href="/tag/gun/"> gün kadınların gün" href="/tag/gun/"> günü, her gün" href="/tag/gun/"> gün insanlığın gün" href="/tag/gun/"> günü, her gün" href="/tag/gun/"> gün sevginin ve hoşgörünün gün" href="/tag/gun/"> günü olmalı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Bir milletin yalnız erkeklerinin ilerlemesiyle o millet yükselemez. Çünkü eğer kadın aynı ölçüde ilerleme halinde olmazsa erkeğin yükselmesi mümkün değildir" dedi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şunlara yer verdi:
"Kadınlarımızın büyük bir bedel ödeyerek tarihe adını yazdığı 8 Mart; kadınların toplumsal, siyasal, ekonomik, kültürel yaşamın tüm alanlarında maruz kaldığı ayrımcılığa, şiddete ve sömürüye karşı yüzyıllardır yürüttükleri mücadelenin simgesidir. Edirne Belediyesi olarak, kadınlarımızın her zaman yanında olmaya, onlardan aldığımız güç ve destekle kentimizi geleceğe taşımaya devam ediyor; kadınlarımızın sosyal, siyasal ve iş yaşamında hak ettiği yere gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü, bir ülke, bir kent ancak ve ancak kadınlarla güçlü, kadınlarla güzel ve kadınlarla daha yaşanılabilir olur. Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler. Öte yandan bu özel ve anlamlı gün" href="/tag/gun/"> günde kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik gerçekleştirilen her türlü şiddetin ve istismarın son bulmasını, bu suçu işleyenlerin daha da ağır cezalarla yargılanmasını diliyorum. Dünya Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.