Edremit’te Müftülük zaferi dolu dolu kutladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Edremit’te Müftülük zaferi dolu dolu kutladı
21 Mar 2018 / Çar 12:51
/ 151 Kez Okundu
| |

Edremit Müftülüğü ilçede, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü, düzenlediği dolu dolu programlarla kutladı

Edremit Müftülüğü ilçede, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü, düzenlediği dolu" href="/tag/ dolu/"> dolu dolu" href="/tag/ dolu/"> dolu programlarla kutladı.
Müftü Sait Emin Arvas’ın organizasyonunda düzenlenen programların ilki, Bekirefendi Camii’nde gerçekleştirildi. Başta Çanakkale ve Afrin Şehitleri olmak üzere bütün aziz şehitlerimizin mübarek ruhlarına hediye edilmek üzere din görevlileri ve ilçe sakinleri tarafından 675 Hatmi Şerif, binlerce Yasin-i Şerif ve sureler okundu. Ardından ise şehitlerimizin hayrına vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Akşam ise Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına konuşmacı olarak Vehbi Vakkasoğlu katıldı. Duygu dolu" href="/tag/ dolu/"> dolu gecede, kimi zaman hüzün, kimi zaman ise büyük coşku yaşandı.
Sunuculuğunu Edip Akyol’un yaptığı gece, müezzin Himmet Kertik’in Kur’an tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasında İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas, “Tarihimizi kültürümüzü, değerlerimizi bizi biz yapan ve bugünlere getiren zaferlerimizi unutmayalım, çocuklarımızada unutturmayalım. Çanakkale’yi geçilmez kılan ruhu şüheda fışkıran toprağımızın izzetini evlatlarımıza öğretelim. Ecdadımızın emanetine sahip çıkalım. Bu emaneti aynı bilinç ve idealle yarınlara taşıyalım. Dinimiz, mukaddesatımız, vatanımız, milletimiz, huzur ve esenliğimiz için can veren bütün şehitlerimize rahmet, gazilerimize gani gani rahmet diliyorum”dedi.
Programda ‘Bayrak’ şiirini arkadaşlarının Türk bayrakları eşliğinde okuyan Şehit Öğretmenler İlkokulu öğrencisi Sevde Nur Bekiş ile İstiklal Marşı’nın tüm kıtalarını büyük bir başarı ile okuyan Alperen Öncül isimli öğrenci büyük alkış aldı. Katılanları gözyaşlarına boğan sinevizyon gösterisinden sonra konuşmacı Tarihçi- Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun “Bir Destandır Çanakkale” temalı konferansı büyük ilgi gördü.
Düşmanın İstanbul’u alacağından o kadar emin olduğunu söyleyen Vakkasoğlu, "Orada bulamayız’ düşüncesiyle bir gemiyi zafer kutlamalarında içecekleri şarap çeşitleriyle doldurmuşlardı. Her türlü gemi ve silah teçhizatı bulunmayan müslümanların iman gücünü, düşman hesaba katmadı. Bu şuur ile askerlerimiz şehit olmak için adeta koşuyorlardı. Bu ruh olduğu sürece bizi kim yıkabilir. Savaştan sonra savaşın kaderini değiştiren kahraman Koca Seyit’teki tevazüye bakarmısınız. Hangi rütbeyi istiyorsun, sana verelim ? dendiğinde ‘Efendim ben bir şey istemiyorum’, ısrar üzerine ise ‘Madem öyle okuma bilmediğim için onbaşı olayım’ der. Köyüne döndükten sonra, ‘Harp anında ben top kaldırdım da savaşın seyrini değiştirdim’ dememiş ’’ diye konuştu.
Program sonunda İlçe Kaymakam Ali Sırmalı ve İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas tarafından konferansı sunan Vehbi Vakkasoğlu’na ve şiir okuyan öğrencilere, günün anlam ve önemi nedeniyle birer buket çiçek verildi. Konferansa, Kaymakam Ali Sırmalı, AK Parti İlçe Başkanı Metin Örkçü, Memur-Sen ilçe Temsilcisi Muharren Yenigün, daire amir müdürleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.