Eğitim alan gençler, memleketlerini fotoğraflayacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
01 Mar 2018 / Per 16:09
/ 39 Kez Okundu
| |

‘Türkiye’nin Renkleri İstanbul’un Kimlikleri Projesi’ ile İstanbul’da yaşayan ve daha önce memleketlerine gidememiş gençler, 96 saatlik fotoğrafçılık eğitimlerini tamamladıktan sonra memleketlerine giderek fotoğraf ve kısa film çekecek

‘Türkiye’nin Renkleri İstanbul’un Kimlikleri Projesi’ ile İstanbul’da yaşayan ve daha önce memleketlerine gidememiş gençler, 96 saatlik fotoğrafçılık eğitimlerini tamamladıktan sonra memleketlerine giderek fotoğraf ve kısa film çekecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da yaşayan ve daha önce memleketlerine gidememiş gençlere yönelik ‘Türkiye’nin Renkleri İstanbul’un Kimlikleri Projesi’ni hayata geçirdi. Projeye katılan gençlere 96 saatlik fotoğrafçılık eğitimi verilecek. Eğitimlerini tamamlayan gençler, ekipler halinde memleketlerine giderek fotoğraf ve kısa film çekecekler.

Türkiye’nin 7 bölgesine geziler düzenlenecek
Gençlerin ekip çalışması ile birlikte araştırma yapmaları ve gitmedikleri yerleri birlikte keşfetmeleri için gezi atölyeleri oluşturulacak. Gençler burada alacakları kararlar neticesinde Türkiye’nin yedi bölgesini de içeren geziler düzenleyecekler. Proje ile katılımcılar kendi yöre kültürlerine ilişkin keşiflerini ve deneyimlerini fotoğraflamanın yanında birer kısa film çekecekler. Projenin sonunda ise gençlerin çektikleri fotoğraflardan oluşan bir sergi açılacak.
İstanbulluluk kimliğinin önemli bir yönü olan kültürel çeşitliliğin korunması ve sürdürülebilmesi amacıyla yapılan ve AB Bakanlığı Ulusal Ajansı’ndan hibe desteği alan proje, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı durumda olan gençlerin kültürel kimlikleriyle tanışmalarını sağlayacak.
Farklı yerel kültürlerden gençleri bir araya getirerek, diğer kültürleri tanımalarını, farklılıklara saygı duymalarını, hoşgörülü ve toleranslı bireyler olmaları konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen proje kuşaklararası etkileşim kurulmasına katkı sağlayacak.

Projeye katılım başvuruları başladı
Türkiye’nin Renkleri - İstanbul’un Kimlikleri Projesi 2019 yılının sonuna kadar devam edecek. Projeye katılacak 18 - 30 yaş arasındaki gençler 1 Mart’tan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Eurodesk Temas Noktası’na (Hobyar Mahallesi, Hamidiye Caddesi No:2 Kat:3 Fatih/Eminönü/İstanbul) giderek ya da www.turkiyeninrenkleri.istanbul sitesinden başvuru yapabilecekler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.