Eğitim Bir-Sen’den Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli için özgürlük çağrısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Eğitim Bir-Sen’den Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli için özgürlük çağrısı
29 Oca 2018 / Pzt 14:57
/ 65 Kez Okundu
| |

Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci, Kırşehir’in Kaman İlçesi doğumlu Yrd

Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci, Kırşehir’in Kaman İlçesi doğumlu Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli’nin İsrail tarafından gözaltına alınmasına tepki göstererek özgürlük çağrısı yaptı.
Eğitim Bir-Sen tarafından çağrıda, “İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi üyemiz Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli, eşi ve kızının da yer aldığı 35 kişilik bir kafileyle Kudüs’e yaptığı ziyaretin ardından Türkiye’ye dönmek üzereyken 15 Ocak’ta Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı’nda hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmış, 21 Ocak’ta mahkemeye çıkarılmış ve gözaltı süresi uzatılmıştır.
Yapılan sözde mahkemede duruşma herkese kapatılmış, Cemil Tekeli’nin, ailesi ve avukatıyla görüşmek dâhil, tüm iletişim hakları yasaklanmış, kamuoyuna da hiçbir açıklama yapılmamıştır.
Adaletin, hukukun ve ahlakın en küçük bir emaresinin dahi olmadığı bu gözaltına alma skandalı, İsrail’in işgalci olduğu kadar insanlık düşmanı bir fikriyata da sahip olduğunu bir defa da ortaya koymuştur.
Hak ve özgürlük mücadelesi veren, mazlum Filistin halkının her zaman yanında olan Eğitim-Bir-Sen olarak, keyfi gözaltını olayını ve bunun uzatılmasını lanetliyor, Cemil Tekeli’nin bir an evvel özgürlüğüne kavuşmasını diliyoruz”denildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.