Elazığ, Cidde’de tanıtıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Elazığ, Cidde’de  tanıtıldı
01 Mar 2018 / Per 16:37
/ 74 Kez Okundu
| |

Elazığ, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde organize edilen "8

Elazığ, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde organize edilen "8. Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı’nda tanıtıldı.
Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde organize edilen "8. Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı’na” katıldı. Fuar’a katılan protokol üyeleri, Cidde’de Elazığ’ı tanıttı.
Fuar’da Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’da, Cidde Ticaret Odası’na kayıtlı yatırımcılar ve Cidde Türkiye Başkonsolosu Akif Menevşe, Cidde Afrina Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhannan Muhammed Balbey ile bir araya gelerek Elazığ’ın tanıtımına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.
Türkiye’de üç tarafı göllerle çevrili yarımada şeklinde ki tek şehrin Elazığ olduğunu belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz "Bu haliyle de aynı zamanda Türkiye’de en fazla alabalık üretiminin yapıldığı ve ihracatın yapıldığı bir şehir olmasına vesile olmuştur. Aynı zamanda doğa, kış, inanç ve su turizminin yapıldığı bir şehirdir. Bütün bu özellikleriyle bir turizm şehri olan Elazığ’ın yeraltı ve yerüstü zenginlikleri ile aynı zamanda yatırım ve ticaret şehridir. Elazığ vişne mermerinin Sefa-Merve arasındaki sütunları süslemesi bizim için bir gururdur. Elazığ, aynı zamanda sağlık turizminin merkezidir. Bu yıl açılacak olan bin 35 yataklı bölge hastanesiyle ilimiz sağlık sektöründe merkez haline gelecektir” dedi.
Yılda 60 bin ton kayısı ve 115 bin ton üzüm rekoltesi ile Elazığ’ın bir tarım şehri olduğunu aktaran Başka Yanılmaz, “Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yetiştirildiği önemli bir şehir olan Elazığ, son yıllarda Türkiye’de gelişen, büyüyen ve yatırımını artıran bir şehirdir. Bizim 2023-2051-2071 planlarımız var. Bu planlar çerçevesinde gelecek olan yatırımcılara arazi vermek ve onların yatırımı ile ilgili her türlü kolaylığı sağlamak asli görevimizdir. Cidde Ticaret Odası üyeleriyle buradaki bütün yatırımcıları öncelikle Elazığ’ı görmeye, akabinde yatırım yapmaya ve para kazanmaya davet ediyoruz” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.