Elbistan’da halk ekmek fabrikası tekrar üretime geçti: Depremzedelere günlük 15 bin ekmek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Elbistan’da halk ekmek fabrikası tekrar üretime geçti: Depremzedelere günlük 15 bin ekmek
05 Mar 2023 / Paz 12:24
/ 29 Kez Okundu
| |

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında yeniden üretime başlayan Elbistan Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, günlük 15 bin ekmeği depremzedelere ulaştırdığı bildirildi.

Elbistan Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 6 Şubat’ta yaşanan depremle birlikte ağır hasar alarak çalışamaz duruma geldi. Depremin kalbinde yer alan kentte depremzede vatandaşlara sıcak ekmek ulaştırmak için kolları sıvayan Elbistan Belediyesi, yoğun bir çalışma programının ardından halk ekmek fabrikasını farklı bir bölgede yeniden hizmete açtı. Fabrikada üretilen günlük 15 bin ekmek, aşevleri, çadır kent gibi vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerler ve kırsal mahallelere gönderildiği kaydedildi.
Tüm birimlerin seferber edildiğini belirten Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz,“ Şehrimize karşı sorumluluğumuz büyük. Gün tek yürek, tek bilek olma, el ele vererek durmadan çalışma günü. Biz de bu şuurla, hemşerilerimize destek olma adına seferberlik esasıyla çalışıyoruz. Şehrimizde büyük yıkıma neden olan asrın felaketinde halk ekmek fabrikamız da kullanılamaz hale geldi. İlçemizde büyük bir işlev üstlenen tesisimizi başka bir noktada yeniden faaliyete geçirdik. Şuanda günlük 15 bin ekmeği, kırsal mahallelerimize, aşevlerine ve ihtiyaç duyulan her noktaya gönderiyoruz” şeklinde konuştu.
Allah’ın izniyle elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarak bu büyük afetin izlerini en kısa sürede sileceğiz’ diyen Başkan Gürbüz, “Şehrimizde bir yandan konteyner kentler ve çarşılar açılıyor. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızla birlikte devlet millet dayanışması ile yaralarımızı sarıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışacak azmimiz ve gayretimiz var. Şehrimizin bize ihtiyaç duyduğu her yerde olacağız” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.