Emet Ashaboğlu Ortaokulu’na kütüphane

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Emet Ashaboğlu Ortaokulu’na kütüphane
06 Mar 2018 / Sal 11:07
/ 182 Kez Okundu
| |

Kütahya’nın Emet ilçesinde, Ashaboğlu Ortaokulu’na Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Z Kütüphane açıldı

Kütahya’nın Emet ilçesinde, Ashaboğlu Ortaokulu’na Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Z Kütüphane açıldı.
Kütüphanenin açılış törenine Kaymakam Hasan Çiçek, Belediye Başkanı Mustafa Koca, Garnizon Komutanı Murat Kılıçaslan, Emniyet Müdürü Gökhan Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, şube müdürleri, okul müdürleri ve daire amirleri katıldı.
Kaymakam Hasan Çiçek ve Belediye Başkanı Mustafa Koca protokol ile birlikte açılış kurdelelasını keserken, açılışta dünyaca ünlü Emetli çocuk kitapları yazarı Gülten Dayıoğlu’nun hayatını anlatan kısa bir sunum gerçekleştirildi.
Kaymakam Hasan Çiçek, öğrencilerin eğitim hayatında kütüphanenin önemine değindiği konuşmasında, ”Bu tür kütüphanelerin tüm okullarda yaygınlaşması eğitime pozitif katkı sağlayacaktır. Kütüphanenin zenginleşmesi adına Kaymakamlık olarak gerekli desteği vereceğiz” dedi.
Alınan bilgiye göre, Ashaboğlu Ortaokulu’nda 102 metrekare alana kurulumu gerçekleştirilen 40 kişi kapasiteli Z Kütüphane 78 bin TL’ye mal oldu. Zenginleştirilmiş kütüphanede fiber internet destekli 7 bilgisayar ile öğrenciler bilgiye daha çabuk ulaşma imkânı bulacaklar. Ayrıca kütüphanede satranç ve Türk zekâ oyunları olan mangala, dokuztaş ve eşini bul gibi oyunlarında oynanabileceği alanlar oluşturuldu. Kütüphaneye daha önceki kitaplar ile birlikte toplam 2 bin 519 kitabın demirbaş kaydı yapılarak öğrencilerin kullanımına sunuldu. Kütüphanedeki satranç masaları, oturma grupları, bilgisayar bölümü görsel açıdan led tavanları büyük ilgi uyandırdı.(EFE)


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.