En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda 2’inci olduğunu duyunca duygu dolu anlar yaşadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda 2’inci olduğunu duyunca duygu dolu anlar yaşadı
12 Mar 2018 / Pzt 14:03
/ 76 Kez Okundu
| |

İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 97’nci yılında Gaziosmanpaşa’da gerçekleştirilen En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması’na katılan öğrenciler hayran bıraktı

İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 97’nci yılında Gaziosmanpaşa’da gerçekleştirilen En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması’na katılan öğrenciler hayran bıraktı. Yarışmada 2’inci olduğunu duyan Bahadır Osman Oğuzay ise duygu dolu anlar yaşadı.
İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 97’nci yılında Gaziosmanpaşa’da gerçekleştirilen “ En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması”nda kazan anlar belli oldu. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği yarışmanın ödül törenine Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yıldız ve ilçedeki ortaokul öğrencileri ile aileleri katıldı. Törende 26 öğrenci Milli Marşı en güzel şekilde okumak için çaba gösterdi. Kimi öğrencilerin okurken heyecanlandığı kimilerinin ise sesinin titrediği o anlar hem jürileri hem de dinleyicileri etkiledi. Öğrencileri, diksiyon, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı, vurgu, tonlama ezber gücü gibi kriterler üzerinden değerlendiren jüriler ilk 3’ü belirlemede oldukça zorlandı. Yarışmada birinciliği Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nda okuyan Selçuk Berke Çoban, ikinciliği Şehit Servet Asmaz Ana dolu İmam Hatip Ortaokulu’ndan Bahadır Osman Oğuzay alırken üçüncülüğü 100’üncü Yıl Ortaokulu’ndan Yaren Yılmaz aldı.
Yarışmada 2’inci olduğunu duyan Bahadır Osman Oğuzay ise duygu dolu anlar yaşadı. Yarışmada, birinciye lap top, ikinciye bisiklet, üçüncüye ise tablet hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler ve İstiklal Marşı yazarımız Mehmet Akif Ersoy kitabı takdim edildi.
“Bu milletin k anlarıyla yazdığı bir marş”
İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle andığını ifade eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yıldız, “Duygulandık sanki İstiklal Marşı yeniden yazılıyormuş gibi bir heyecana kapıldık. O yüzden bu yavrularımıza teşekkür ediyorum. Duamız inşallah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazmak nasip olmasın. Bugün çocuklarımız İstiklal Marşı’nı güzel okumayla ilgili bir gayret gösterdi. İstiklal Marşı özel, bu milletin k anlarıyla yazdığı bir marş” ifadelerini kullandı.
“Çok özel bir duygu
En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda birincilik elde eden ve çok mutlu olduğunu ifade eden Gaziosmanpaşa Ortaokulu’nda okuyan 8’inci sınıf öğrencisi Selçuk Berke Çoban ise, “Gururluyum okulumu temsil ettim. İlçemiz böyle bir yarışma düzenlemiş, katıldık, kazandık bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Çok özel bir duygu bu gün tüm gençliğin kanını heyecanlandıran bir şey” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.