Engel tanımayanlar yaptıkları takılarla ailelerine destek oluyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Engel tanımayanlar yaptıkları takılarla ailelerine destek oluyor
16 Şub 2018 / Cum 09:57
/ 60 Kez Okundu
| |

Batman’ın Sason ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan takı tasarım kursuna katılan engeli kursiyerler, yaptıkları takıları satarak ailelerine ekonomik katkı sağlıyor

Batman’ın Sason ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan takı tasarım kursuna katılan engeli kursiyerler, yaptıkları takıları satarak ailelerine ekonomik katkı sağlıyor.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kursta yaptıkları ürünleri ilçe öğretmenler evinde sergileyen bir özel rehabilitasyon merkezinin engelli kursiyerlerinin ürünleri ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Kurs hocası Rabia Çalışır’ın gözetiminde yaptıkları çeşitli takıları sergileyen kursiyerler, öğrendiklerini kazanca çevirmenin mutluluğunu yaşadı. Kendilerine imkan verildiğinde becerilerini gün yüzüne çıkartabileceklerini belirten kurs hocası Rabia Çalışır, "Kursiyerlerimin becerilerini görmek beni çok mutlu ediyor. Her şeyden önce onlara imkanlar sunulmalı. Kursiyerlerimiz içinde işitme engeli olanlar, bedensel engelli olanlar ve hatta görme engelliler bile vardır. Bütün kursiyerlerimiz çok becerikli ve çok isteklidirler. Beraber yaptığımız takıları sergiledik ve ziyaretçilerimizden çok beğeni aldık. Bu yaptıklarımız çeşitli takıları satarak kendimize ufak da olsa bir bütçe oluşturarak mayıs ayında yapacağımız sergiye daha fazla ürünle katılmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.