Engelleri “ritim” ile aşıyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Engelleri “ritim” ile aşıyorlar
03 Ara 2017 / Paz 09:47
/ 39 Kez Okundu
| |

Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi bünyesinde ritim grubu kuruldu

Bayraklı Belediyesi Engell iler Merkezi bünyesinde ritim grubu kuruldu. Grubun üyelerinden kiminin zihinsel kiminin ise bedensel engeli var. Ama onlar engelleri çoktan aşmış durumda Hepsinin yüzlerini güldüren ortak noktaları ise “müzik”! Ellerindeki darbukayla ritim tutarak şarkı söylüyorlar, marşlar okuyorlar. Hedefleri ise önümüzdeki aylarda seyirci karşısına çıkmak.
Bayraklı Belediyesi’nin kente kazandırdığı engell iler merkezi, engell ilere yönelik farklı projeler geliştiriyor. İçinde sinema, tiyatro salonu, kurs odaları bulunan merkeze gelenler burada kaliteli ve eğlenceli zaman geçiriyor. Merkez, hem engell ilerin hem de a ilelerinin yüzlerini güldürüyor.

Ritim grubu kuruldu
Şimd ilerde merkezden faydalanan engell iler farklı bir heyecan yaşıyor. Eğitmen Aslı Yalçın öncülüğünde kurulan ritim grubu konser verecekleri günü sabırsızlıkla bekliyor. Engell iler müzik eşliğinde ritim duygularını ve el becer ilerini de keşfediyor.

Engeller ortadan kalkıyor
Sosyal bir ortamda yeni arkadaşlıklar da kuran engell iler ritim kursuyla engelleri ortadan kaldırıyor. İzmir marşını hep birlikte çalıp, söyleyen engell iler bir terapi merkezi gibi gördükleri merkezde çok mutlu olduklarını ve kend ilerini evlerinde gibi hissettiklerini söylüyor.

A ileler de memnun
Kursiyerlerle tek tek ilg ilenip, onlarla takım çalışması yapan eğitmen Aslı Yalçın, “Ritim kursumuzda onların sevdikleri şarkıları birlikte çalıp söyleyeceğiz. Vücutlarını ve duyu organlarını birlikte kullanarak kend ilerini keşfedip, hayatlarında kullanmalarını hedefliyoruz. Engelli kursiyerlerimizin a ileleri onları severek getiriyor ve hepsi bizlere, Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ’a bu güzel engelli merkezi için teşekkür ediyor” dedi.

“Asıl engell iler..."
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bizim için önemli olan onların mutluluğu. Engell ilerin evlerine kapanıp hayatlarını dört duvar arasında geçirmesine izin vermiyoruz. Engell iler merkezimizde onlar için her şeyi düşündük. Onlar için burada çeşitli kurslar düzenliyoruz. A ileleri onları gönül rahatlığıyla buruya bırakıyor. Engelli araçlarımızla onları evlerinden alıp tekrar evlerine bırakıyoruz. Bizler için asıl engelli olanlar vücutlarında fiziksel engeli olanlar değil ahlaklarında eksik olanlardır. Biz projelerimizle, engelli merkezimizle, ilgili tüm ekibimizle onlara hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.