Engelli hastalara genel anestezi ve sedasyon ile diş tedavisi imkanı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Engelli hastalara genel anestezi ve sedasyon ile diş tedavisi imkanı
26 Mar 2018 / Pzt 17:37
/ 105 Kez Okundu
| |

Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Engelli hastalara genel anestezi ve sedasyon ile diş tedavisi imkanı sağlanmaya başladı

Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Engelli hastalara genel anestezi ve sedasyon ile diş tedavisi imkanı sağlanmaya başladı.
Daha önceden Adıyaman’da engelli hastalara Adıyaman Üni versitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyathanesinde engell ilerin diş hekimi genel anestezi altında sadece diş çekimi yapılırken, imkanlarımızın gelişmesi ile beraber tedavi işlemleri de yapılmaya başlanıldı.
Daha önce il dışına sevk ed ilen hastaların karşılaştıkları birçok sıkıntının önüne geçmek isteyen Adıyaman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde engelli hastalara diş tedav ilerini Adıyaman’da yaptırabilme olanak sağlandı.
Diş Hekimi Muhammed Bozdoğan, “Hastalar gerekli tahlillerin yapılması için Adıyaman Üni versitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yönlendirildikten sonra tüm branşlardan ‘ genel anestezi altında tedavi görebilir’ raporuyla merkezimizden ameliyathane için randevu almaktadır. Diş Hekimi tarafından ameliyathane ve operasyon esnasında dikkat ed ilecek hususlar konusunda bilg ilendir ilen hasta yakınları hastane hemşireleri tarafından karşılanmakta ve hazırlıkları yapılmaktadır. Genel anestezi ve sedasyon altında normal koşullarda tedaviye izin vermeyen, bulantı refleksi olan ve ağzını açamayan engelli hastalarımız, hiçbir şey hissetmeden tedav ilerini yapılabilmektedir. Sadece çekim tedav ileriyle yetinilmeyip diğer diş tedav ilerine de olanak sağlanması hastalarımızın kurtarılab ilecek durumdaki dişlerini daha uzun yıllar kullanabilmelerini sağlamış olup hem fiziki, hem de psikolojik sağlıklarına büyük katkıda bulunmuştur” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.