Engelli öğrenciden Ombudsman Malkoç’a ’Kanun taslağı’

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Engelli öğrenciden Ombudsman Malkoç’a ’Kanun taslağı’
06 Ara 2017 / Çar 17:32
/ 75 Kez Okundu
| |

Bir takım görüşmeler için Eskişehir’de bulunan Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, beraberindeki heyetle birlikte Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof

Bir takım görüşmeler için Eskişehir’de bulunan Kamu Başdenetçisi ( Ombudsman) Şeref Malkoç, beraberindeki heyetle birlikte Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Rektörlük binasında gerçekleştirilen ziyarette Kamu Başdenetçisi Malkoç ve beraberindeki heyet, Rektör Gündoğan’dan Anadolu Üniversitesinin yürüttüğü faaliyetlere ilişkin bilgiler aldı. Ziyaretin ardından ise Malkoç, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3’üncü sınıfta öğrenimine devam eden bedensel engelli öğrenci Alperen Selvi ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Aynı zamanda Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu başkanı da olan Selvi, engellilerin kamuda yaşadıkları problemleri dile getirdi. Ayrıca görüşmede Selvi, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan “ Engelli Vatandaşların Kamu Hizmetlerine Alınmaları ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Taslağı”nı, Ombudsman Şeref Malkoç’a takdim etti. Gayretlerinden dolayı başta Abdullah Selvi olmak üzere diğer emeği geçenleri tebrik ettiğini dile getiren Kamu Başdenetçisi Malkoç ise, bu konuyla özel olarak ilgileneceklerini belirtti.

"Biz mezun olup sınav kazansak dahi bazı mesleklere gelemiyoruz"
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Selvi, "Biz hocalarımız ve arkadaşlarımızla birlikte geçen sene bir kanun taslağını oluşturduk. Bu taslak, engellilerin kariyer mesleklere girişini yasaklayan muhtelif kanunlardaki maddeleri kaldırmayı amaçlamakla beraber engellilerin kamu hizmetine alınması ile ilgili genel esasları belirliyor. İstediğimiz şu; biz mezun olduktan sınavı kazansak dahi hakim, savcı, kaymakam gibi mesleklere gelemiyoruz. Bu da bir takım eski kanunlardan kaynaklanıyor. Biz de bunların dışında bir tasarı hazırladık size sunmak için. Daha önce Cumhurbaşkanımızla da görüşmelerimiz oldu, sıcak baktığını söyledi. Sadece iş bu taslağın komisyondan geçmesine bakıyor. Kendimizi tekrar tekrar kendimizi hatırlatmak istiyoruz. Ben de mezun olduktan sonra aynı sıkıntıyı yaşamamak için önlemimi almak istiyorum. Kamu Denetçiliği de burada önemli bir kurum. Bunun düzeltilmesi insanlığın gereğidir. Engellilerin kariyer mesleklere gelmesiyle engellilerin birçok problemi de kendiliğinden çözülecektir” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.